Chcete si zakorčuľovať na zimnom štadióne? Máte možnosť a zadarmo

2.1.2024
0

Zdroj: Archív B. S.

Páčil sa vám článok?

V Bratislave môžete v týchto dňoch spáliť kalórie aj na prázdninovom verejnom korčuľovaní, a to dokonca zadarmo. Informuje o tom na sociálnej sieti Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR.

"Sme nesmierne radi, že v spolupráci s TIPOS dávame možnosť všetkým športu chtivým Bratislavčanom a Bratislavčankám spáliť kalórie z novoročných šalátov a bubliniek," uvádza  STaRZ.

A kde túto možnosť nájdete? Jednak na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu (Tipos aréna) v tréningovej hale A, a to každý deň od stredy až do nedele  (3. až 7. januára 2024) vždy od 15:00 do 17:15 h. Na ľade si medzi sviatkami zašportujete aj v Dúbravke na zimnom štadióne na Harmincovej a to denne od utorka do štvrtka (2. až 4. januára) od 17:00 - 18:30 a v nedeľu 7. januára od 16.30 do 18.00 h. Vstup je zadarmo.

Ako ďalej informuje zástupca riaditeľa STaRZ Miroslav Chmelár, ich organizácia spravuje práve spomínané dva zimné štadióny -  Tipos arénu (3 ľadové plochy) a Harmincovu (1 ľadovú plochu). "Tipos aréna je zimný štadión národného významu, ktorý je domovským stánkom legendárneho hokejového klubu HC Slovan Bratislava, jeho B tímu – Modré krídla dorasteneckého a ženského tímu, je domovským štadiónom pre krasokorčuliarske kluby Jumping Joe a Kraso Slova. Je to teda zimný štadión, kde sa koncentrujú kľúčové zimné bratislavské športové kluby, kde sa vychováva bratislavská športová mládež pre zimné športy," doplnil.

No nielen v týchto dňoch, ale až do konca marca organizujú na tomto štadióne cez víkend aj verejné korčuľovanie zadarmo.

Zdroj: ac

​Klzisko pod holým nebom nájdete v Petržalke pri dostihovej dráhe, tu však treba platiť.

Nedávno zrekonštruovaný štadión na Harmincovej (vymenili strojovňu a zmodernizovali ľadovú plochu) je zase domovským stánkom pre miestny hokejový klub HOBA, ktorý poskytuje organizovanú športovú činnosť (hokej) pre deti a mládež zo spádovej oblasti Karlova Ves, Dúbravka, Lamač a Devínska Nová Ves. Od 16. decembra aj tu organizujú verejné korčuľovanie zadarmo. "Okrem toho, ak sú ešte voľné termíny, poskytujeme tieto plochy verejnosti na prenájom na hokej či korčuľovanie," upozornil Miroslav Chmelár. 

Korčuľovanie pre verejnosť umožňuje takisto zimný štadión Vladimíra Dzurillu, ktorý prevádzkuje Ružinovský športový klub, a to aktuálne aj počas pracovných dní od 11. 15 do 13.15 hodiny. Od pondelka 8. januára je verejné korčuľovanie možné už len v nedeľu od 15. do 17. hodiny. Požičovňa ani servis korčúľ nie je k dispozícii.

Zdroj: ac

​Miniatúrne umelé klzisko na streche centra Nivy je bezplatné.

Ak máte malé deti alebo korčuliarov začiatočníkov, skúste zájsť aj do nákupného centra Nivy v Ružinove - na streche objektu nájdete okrem trvalých hracích plôch pre deti aj menšie klzisko zo syntetického ľadu. Ako nám vysvetlili, otvorené je od 12. do 20. hodiny (v nedeľu do 18. hodiny), a tiež je zadarmo. Zaplatíte len za požičanie korčúľ (ak si neprinesiete vlastné), a to 5 eur za najviac 3 hodiny, a za ich nabrúsenie pýtajú rovnako 5 eur. Brúsenie s appkou Ahoj Nivy! je však bezplatné. 

Nás zaujalo i klzisko pod holým nebom pri dostihovej dráhe v Petržalke, tu si však musíte za vstup zaplatiť, a to dospelý na hodinu 5 eur, mládež od 10 do 17 rokov 2,50 eura a deti do 9 rokov 1,50 eura. Klzisko môže využiť nielen verejnosť, ale aj školy, amatérske hokejové tímy či firmy - oplatí sa preto vopred si zistiť, kedy je ľadová plocha voľná. Platiť treba v hotovosti (aj tu si môžete požičať korčule), klzisko však má fungovať len do 14. januára. 

(ac, ms)

Páčil sa vám článok?