BSK prichádza s novým konceptom športovania, zavádza rezervačný systém

15.12.2023
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prichádza s novým konceptom športovania. Ihriská či bazény na území kraja bude môcť verejnosť využívať zavádzaným rezervačným systémom.

Vlajkovou loďou projektu je nový športovo-rekreačný areál pri Strednej priemyselnej škole (SPŠ) elektrotechnickej Karola Adlera v Dúbravke. Investícia predstavuje takmer 1,5 milióna eur. Areál bude sprístupnený v najbližších týždňoch.

"Je veľká škoda, ak sú školské ihriská po vyučovaní a počas víkendov zamknuté. Naším cieľom je, aby boli využívané na maximum a slúžili nielen žiakom, ale celej komunite," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.
Areál bude otvorený stále, počas pracovných dní aj víkendov. Nachádza sa na ňom napríklad veľké a malé futbalové ihrisko, bežecký ovál, tenisový kurt, multifunkčné ihrisko, telocvičňa, lezecká stena či workoutová zóna. Zakomponované sú v ňom aj exteriérové prvky a mobiliár slúžiaci na posedenie a relax. Súčasťou obnovy bola tiež revitalizácia zelene a výsadba stromov.

Zdroj: BSK

Otvorenie ​ nového športovo-rekreačného areálu pri Strednej priemyselnej škole (SPŠ) elektrotechnickej Karola Adlera v Dúbravke. 

Otvorený bude aj športovým klubom a verejnosti. Manažérom športoviska bude BSK, ktorý zabezpečí, aby bolo dlhodobo udržiavané, čisté a strážené. Novinkou je centrálny rezervačný systém, vďaka ktorému si môžu obyvatelia zarezervovať konkrétne športovisko na konkrétny čas. Využívanie ihrísk bude spoplatnené, pričom všetky financie zostanú škole a budú použité na zabezpečenie správy, údržby a čistenia areálu. Verejnosť však bude mať k dispozícii v rámci každého dňa aj časové sloty, keď si môže zašportovať úplne zadarmo.
Do rezervačného systému budú postupne pribúdať ďalšie moderné ihriská a bazény v kraji, ktoré sú v správe kraja. Veľká investícia bude pokračovať aj v Petržalke, kde BSK buduje obdobný športovo-rekreačný areál.

(TASR)

Páčil sa vám článok?