V Bratislave sa v nedeľu pobeží pre dobrú vec, zúčastniť sa môžete aj individuálne v akejkoľvek lokalite

2.5.2023
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Je pred nami ani nie týždeň do behu, keď sa v jeden deň na celom svete spoja bežci aj nebežci, mladí aj starí, jednotlivci či tímy, ba dokonca aj samotní vozíčkari pre tých, ktorí bežať nemôžu. Charitatívny beh Wings For Life World Run sa uskutoční už túto nedeľu, 7. mája 2023.

Ak ešte nemáte plány na víkend, môžete spojiť príjemné s užitočným a pomôcť nadácii Wings For Life meniť ľudské životy. Bežecké podujatie sa koná každý rok s tým istým cieľom: získať peniaze na výskum poranení miechy a chrbtice a do nadácie putuje celá suma získaného štartovného. 

Vďaka behu cez aplikáciu si môžete vybrať, či chcete bežať sólo, s priateľmi, alebo máte chuť na organizovaný App Run, z ktorého si každý účastník odnesie domov aj účastnícku medailu. Dostanete aj štartové číslo, s ktorým pobežíte, a nebude chýbať ani občerstvovačka na doplnenie síl. Organizovaných app-runov sa môžete zúčastniť okrem Bratislavy aj v Senici, Piešťanoch, Žiline, Banskej Bystrici či Vysokých Tatrách.

Vaša lokalita pri behu vôbec nehrá rolu, keďže aj tak všetkých raz dobehne virtuálne Catcher Car. Stačí teda len zaplatiť štartovné 15 eur (z ktorých 100% poputuje do nadácie), stiahnuť appku a 7. mája o 13:00 byť pripravený. 

Stále však platí, že či už beh odbežíte, odkráčate, odsedíte, alebo tak na polovicu, všetko sa ráta. Pretože jediné, čo na beh skutočne potrebujete, je chuť pomôcť. A ako sa na beh teší moderátorka a televízna osobnosť Lenka Debnárová, ktorú budete môcť na bratislavskom app-rune stretnúť? „Dôležité je behať tak, aby vám to robilo radosť. Nemusíte byť prví, a už vôbec nie pri Wings For Life World Run.“

Lenkin hlas vás spolu s hlasom Maroša Molnára dokonca bude počas celého behu sprevádzať a motivovať. Na beh sa už teší aj Bekim, ktorý sa bratislavského world run-u plánuje zúčastniť aj so svojou skupinou vozíčkarov z REWALK centra.

„Najviac ma na tom láka fakt, že ide o dobrú vec. To, že si na vozíku, neznamená, že by si sa nemal hýbať, ja sám milujem pohyb. Jasné, že sa behu zúčastním aj ja spolu s mojim tímom vozíčkarov, môj cieľ sú dva kilometre,“ okomentoval motivátor a sit-down komik Bekim.

Viac o behu a registráciu nájdete TU.

(ms)

Páčil sa vám článok?