Bratislavský cross sa pobeží na Rosničke

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Vyznávači rekreačného behu budú mať 25. októbra možnosť preveriť si svoje bežecké schopnosti na štvrtom ročníku Bratislavského crossu, ktorý je pokračovaním známeho podujatia Beh Devínskou Kobylou.

Zakladateľom a dlhoročným organizátorom pretekov bol Juraj Nagy (zomrel v roku 2001), z ktorého iniciatívy sa bežal aj prvý ročník Bratislavského crossu v nových podmienkach, so štartom a cieľom na kúpalisku Rosnička v Dúbravke.

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy pripravila aj tento rok trate v lesnom teréne Sitina a štartovať sa bude obľúbeným intervalovým spôsobom. Prihlasovanie pretekárov bude deň pred podujatím, v piatok 24. októbra od 14. do 18. hodiny na kúpalisku Rosnička.

Je možné sa prihlásiť aj v deň pretekov, v sobotu, najneskôr hodinu pred štartom svojej kategórie. V tom prípade sa Bratislavčanom zvýši štartovné. Školy, ktoré budú mať na súpiske minimálne desať pretekárov, nehradia štartovné.

Bratislavský cross sa začne o desiatej kategóriou dorasteniek, ktoré pobežia na trati dlhej 1500 metrov, po nich prídu na rad mladší a starší žiaci a žiačky na 1000 metrovej trase. Po jedenástej hodine odštartujú dorastenci, ženy, veteránky a muži na 3000 metrov. Na poludnie bude štart detí na 500 metrov.

O 12.45 je naplánovaný štart hlavnej kategórie mužov, žien a veteránov na trati dlhej 6500 metrov. Pre víťazov jednotlivých kategórií sú pripravené ceny partnerov podujatia.

(bb)

Páčil sa vám článok?