Slovenskí futbaloví reprezentanti nevyužili šancu, aby oslovili bratislavského fanúšika

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Slovenská futbalová reprezentácia splnila svoj cieľ, v dvojzápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2004 v Portugalsku oživila svoje nádeje.

Po víťazstve v Macedónsku si poradila aj so slabučkým Lichtenštajnskom a hoci fanúšikovia hlavne nad výkonom na Balkáne krútili nosom, znovu sme v hre o miestenku na šampionát.

O tom, či sú tieto nádeje skutočne nádejné, prezradia viac až nasledujúce dve stretnutia, 7. júna doma s Tureckom a 11. júna v Anglicku. Keďže prvý duel zohráme na bratislavskom Tehelnom poli, bolo zaujímavé sledovať, ako sa už s predstihom času predstavia reprezentanti bratislavskému fanúšikovi a ako sa im podarí zladiť súzvuk duší so slovenskými priaznivcami. Na súhrn netreba veľa riadkov. Reprezentácia jednoducho svojich bratislavských priaznivcov odsabotovala.

A stačilo pritom tak málo - pozvať trebárs na niektorý bratislavský tréning verejnosť. Komu by napríklad prekážala školská mládež na hociktorom z tréningov v hlavnom meste, či už na štadióne Ružinova pred zápasom v Macedónsku, alebo v Petržalke pred stretnutím s Lichtenštajnskom? Žiaľ, namiesto toho, aby na tribúny prišli trebárs žiačikovia z bratislavských futbalových tried, alebo obyčajní záujemcovia zvedaví, ako trénujú Karhan, Demo a spol., prišla z reprezentačných kruhov strohá výstraha - trénovať sa bude za zatvorenými dverami.

A tak sa aj trénovalo. Za dverami, zamknutí na deväť zámkov, len aby preboha Macedónci alebo Lichtenštajnci nezistili, čo všetko vymyslia naši tréneri.

Nespomínali by sme to všetko, keby sa o mesiac, pred duelom s Tureckom, neozvali hlasy z reprezentačného tábora žiadajúce o podporu verejnosti: ,,Príďte nás povzbudiť, žite s nami,“ budú pred stretnutím mobilizovať verejnosť hráči, tréneri a funkcionári.

To, že práve oni mohli vyjsť ako prví a že práve oni mohli osloviť možno desiatky a možno aj stovky potenciálnych fanúšikov z tribún, im zrejme nenapadlo. Pritom naozaj stačilo málo - oznámiť: Príďte sa pozrieť, ako trénujú vaši hráči, prípadne si sadnúť na hodinku do nejakého nákupného centra a podpisovať kartičky. Tie vraj hráči na sústredení dostali, rozdávať ich však mohli akurát hotelovému personálu!

(mm)

Páčil sa vám článok?