Tenisový turnaj v Bratislave, aký ste asi nezažili - bolo sa na čo pozerať!

29.9.2022

Zdroj: Jana Janků

Páčil sa vám článok?

V hale bratislavského Interu sa pred pár dňami odohral tenisový turnaj Salus Cup 80, o existencii ktorého mnohí netušia, hoci má dlhoročnú tradíciu. Potvrdil, že ani láska k tenisu nehrdzavie - naznačuje to aj číslo v názve turnaja. Čo presne znamená?

Tenisový klub Salus založila pred 33 rokmi skupinka priateľov. Z pôvodnej pätnástky ich už zostalo len pár, ale aktivity klubu sa nezastavili dodnes. Jeho starí i noví členovia sa stretávajú dvakrát týždenne na kurtoch bratislavského Interu, v lete vonku, v zime v hale. Kto by tam zavítal, mohol by tam na antuke sledovať vždy napínavé tenisové súboje.

Vášeň pre biely šport väčšinu z nich neopustila ani v relatívne vysokom veku. Svedčí o tom aj nedávny Salus Cup 80, kde sa v hale Interu stretlo 16 hráčov z viacerých kútov Slovenska. Až na výnimky všetci vo veku nad 75 rokov. Ak by ste rozmýšľali, čo znamená 80-tka v názve turnaja, a to je obzvlášť obdivuhodné, nechýbali medzi nimi ani traja osemdesiatnici – hlavný organizátor turnaja Zoltán Černák, Milan Baláž a Juraj Erenstein. Stále aktívni tenisti.

Zdroj: Jana Janků

​Stále športovo aktívni 80-tnici: zľava Milan Baláž, Zoltán Černák a Juraj Erenstein.

Zdroj: Jana Janků

​Za 33 rokov klubu sa nazbieralo množstvo cien i pamätných tričiek.

Napriek veku bolo sa pri ich výkonoch stále na čo pozerať. Pohyby po kurte síce neboli už také rýchle ako kedysi, ale techniku úderu raketou si stále udržiavajú na slušnej úrovni. Pohár pre víťazov si napokon odniesla „omladina“ Ľuboš Chrenko a Jozef Horváth, ale povedzte - neplatí pre túto skupinu tenistov známe: vek je len číslo?  

(jj)

Páčil sa vám článok?