Futbalový Slovan zvíťazil v Michalovciach 2:1 a náskok pred Trnavou zvýšil na päť bodov!

21.11.2021

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v 15. kole Fortuna ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 2:1. Víťazný gól strelil v 67. minúte Jaromír Zmrhal. Pre "belasých" to bolo siedme víťazstvo po sebe, po ktorom majú na prvom mieste tabuľky päťbodový náskok pred Spartakom Trnava.

Hostia vstúpili do zápasu s ambíciou predĺžiť 6-zápasovú víťaznú sériu, cieľom domácich bolo po štyroch zápasoch naplno bodovať. Lepší vstup do zápasu mali Slovanisti. V 16. minúte Čavrič odcentroval do šestnástky, domáci Magda odkopol loptu iba pred Hentyho, ktorý pohotovo prestrelil Száraza - 0:1. Domáci sa však nezlomili, favoritovi zápasu boli v prvom polčase vyrovnaný súper a viackrát pohrozili ofenzívnymi akciami. V 26. minúte Ranko vysunul Trusu, ktorý využil nedorozumenie Božikova s brankárom Chovanom a vyrovnal na 1:1. Trusa sa do sľubnej príležitosti dostal aj v 37. minúte, ale jeho pokus jeden z hostí tečoval do žrde.

Belasí sa ani v úvode druhého polčasu nevedeli dostať do ideálneho tempa a Michalovčania cítili šancu. V 62. minúte bol v sľubnej pozícii Marcin, ale prestrelil bránku. Slovanisti sa dostali k súvislej ofenzívnej akci v 65. minúte, ale De Marco trafil iba do protihráča a Čavrič hlavičkoval vedľa bránky. Krátko na to však Hentyho center nezachytili Vaško ani Mendez a Zmrhal usmernil loptu za Száraza - 1:2. Domáci sa opäť snažili vyrovnať, no tentoraz už boli hostia koncentrovanejší v defenzívnej činnosti. "Belasí" v závere, ktorí poznačila aj obojstranná nervozita, hrozili najmä z brejkov. Krížna strela striedajúceho Greena v 90. minúte skončila na žrdi. V nadstavenom čase sa k strele dostal Trusa, no jeho pokus neprekvapil brankára Chovana.

Zdroj: skslovan.com

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)
Góly: 26. Trusa – 16. Henty, 67. Zmrhal. Rozhodovali: Gemzický - Štrbo, Vitko, ŽK: Mendez - De Marco, Weiss, ČK: 88. Weiss (mimo ihriska).
Michalovce: Száraz - Mendez, Vaško, Ranko, Magda - Kanu (84. Gembický), Begala, Ošima - Žofčák (66. Peňa), Trusa, Marcin (75. Popovits)
Slovan Bratislava: Chovan - Medveděv (86. Kashia), Abena, Božikov, De Marco - Kankava, Agbo - Čavrič (71. Rabiu), Weiss (82. Da Silva), Zmrhal (83. Green) - Henty (86. Mráz)

(TASR)

Páčil sa vám článok?