FOTO: Najlepší priateľ Dušana Pašeka mladšieho prehovoril o tragickom konci syna hokejovej legendy...

5.11.2021

Zdroj: koláž abn - FB D.P. a M.L.

Páčil sa vám článok?

Vo veku 36 rokov zomrel bývalý hokejista ŠK Slovan Bratislava a HC Košice a súčasný viceprezident klubu iClinic Bratislava Capitals Dušan Pašek ml. Smutnú informáciu o jeho tragickej smrti pre médiá potvrdili členovia vedenia klubu. Dušan, ktorý zdedil po nebohom otcovi prezývku Ceco, bol od štvrtkového večera nezvestný a dnes ráno ho našli obeseného na Kolibe!

Na sociálnej sieti sa od rána množia spomienkové fotografie, prejavy sústrasti a smútku z nečakaného úmrtia syna čs. hokejovej legendy s neodmysliteľným číslom 22 na drese - Dušana Pašeka mladšieho. Čierna plocha namiesto profilovej fotografie sa na Facebooku objavuje aj u Cecovho najlepšieho priateľa Mateja Lánika, ktorý takisto pracoval v hokejovom klube iClinik Bratislava Capitals ako technický riaditeľ. Ich spoloční známi tvrdia, že boli priam nerozlučnou dvojicou a preto, keď sa včera večer prestal mladý Pašek ozývať svojmu okoliu a zdvíhať mobilný telefón, tak sa pustil do pátrania aj Matej.

"Prečo Bráchooo?? Hľadal som ťa dlho, no nenašiel. Určite by som ťa rozosmial a išli by sme ďalej. Nebol si pre mňa len najlepší kamarát ale môj BRAT. Moja rodina. Budovali sme spolu veľký sen. To čo sme spolu zažili, nezažije určite nikto. Bol si pre mňa všetkým čo som si mohol priať. Navždy v mojom srdci… Pevne verím, že sa opäť stretneme tam hore alebo v druhom živote," napísal dnes Matej Lánik na svoj FB profil k ich spoločnej fotografii.

Zdroj: FB M.L.

​Ešte pred niekoľkými dňami - koncom októbra bol mladý Pašek spolu so sestrou Sašou na okrúhlych narodeninách ich mamy Alexandry Pašekovej a pôsobili veľmi šťastným dojmom:

Zdroj: FB Dušan Pašek

​Potom však došlo 31. októbra k nešťastnému incidentu počas zápasu iClinic Capitals, v ktorom skolaboval útočník Boris Sádecký a Dušan Pašek mladší ako prezident klubu musel o niekoľko dní neskôr verejnosti oznámiť smutnú správu o tom, že hokejista v nemocnici zomrel.

​Zatiaľ ešte nevedno, čo presne mohlo mať vplyv na rozhodnutie bývalého hokejistu Slovana či Košíc siahnuť si dobrovoľne na život, takže správa o jeho nečakanej smrti pôsobí na všetkých ako blesk z čistého neba. A kruto zasiahla jeho najbližších - babku Irmu, mamu, sestru, ale určite aj druhú manželku jeho otca - Ľubicu Pašekovú, ktorá je mamou Cecovho nevlastného mladšieho brata Dominika.  

Rodinná tragédia je o to väčšia, že Dušan Pašek ml. bol synom legendy Slovana i československej reprezentácie Dušana Pašeka staršieho, ktorý zomrel 14. marca 1998 vo svojej pracovni na následky strelného zranenia. Smrť vtedajšieho prezidenta SZĽH bola oficiálne uzavretá ako samovražda, čo mali potvrdzovať aj listy na rozlúčku, ktoré zanechal obom manželkách - Alexandre a Ľubici ako aj svojím trom deťom - Dušanovi, Saške a Dominikovi.

Zdroj: koláž abn - FB D.P.

Mladý Ceco na archívnych fotkách hrá šach s otcom, pózuje s mamou a starými rodičmi - Irmou a Milanom Pašekom. 

Práve jeho potomkovia azda najviac pociťovali absenciu otca v ich životoch a vedeli, aká je to bolesť a prázdnota v srdci, keď ich otec navždy opustí. Dušan Pašek mladší bol trojnásobným majstrom Slovenska, pričom svoju aktívnu profesionálnu kariéru ukončil v roku 2016 pre zdravotné problémy s platničkou. Naposledy pracoval ako prezident hokejového klubu iClinic Bratislava Capitals, ktorý reprezentuje naše mesto v európskej lige. Česť jeho pamiatke!

Zdroj: FB iClinic Capitals

​Pri zimnom štadióne Ondreja Nepelu horia sviečky za zosnulého hokejistu Borisa Sádeckého.

Zdroj: FB HC Slovan

​V priebehu dnešného dňa tam pribudol aj obrázok ako spomienka na nebohého Dušana Pašeka mladšieho, ktorého telo dnes našli v lesoparku na Kolibe mŕtveho. Mal iba 36 rokov...

Dušan Pašek ml. bol odchovanec bratislavského hokeja. V A-tíme Slovana debutoval v sezóne 2003/2004, už v nasledujúcom ročníku sa s bratislavským klubom tešil zo zisku majstrovského titulu. Od ročníka 2006/2007 bol hráčom Skalice, kde strávil tri sezóny. Potom sa presunul do HC Košice, v zápase proti Banskej Bystrici 23. novembra 2010 zaznamenal svoj prvý hetrik v najvyššej slovenskej súťaži. Na konci sezóny sa tešil zo zisku svojho druhého extraligového titulu. Vo februári 2016 sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru pre dlhodobé zdravotné problémy.

Celkovo v slovenskej extralige odohral 657 zápasov s bilanciou 152 gólov a 168 asistencií. Za slovenskú reprezentáciu nastúpil v štyroch stretnutiach v novembri 2008. V ročníku 2018/19 sa nakrátko k hokeju vrátil a odohral tri duely za Hodonín v tretej najvyššej českej súťaži. V uplynulých rokoch sa už angažoval na viacerých manažérskych pozíciách v klube Bratislava Capitals. "Slovenský zväz ľadového hokeja vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a priateľom zosnulého Dušana Pašeka ml.," uviedol web hockeyslovakia.sk. Na tragickú smrť reagovali na sociálnej sieti aj predstavitelia najvyššej slovenskej súťaže: "Stále tomu nemôžeme uveriť... V mene Tipos Extraligy vyjadrujeme celej rodine úprimnú sústrasť. Odpočívaj v pokoji, Ceco."

Vedenie hokejového Slovana v dôsledku tragických udalostí zvažovalo odklad piatkového domáceho stretnutia 14. kola Tipos extraligy s HKM Zvolen, nakoniec sa však duel uskutoční. "Na základe porady v kabíne s hráčmi HC Slovan bolo prijaté rozhodnutie, že Slovan na dnešný zápas proti Zvolenu napokon nastúpi. Hráči si uctia pamiatku Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka ml. v zápase. Tragickým okolnostiam bude prispôsobený celkový rámec zápasu, vrátane minúty ticha," uviedol HC Slovan na svojom twitterovom účte.

(ars)   

Páčil sa vám článok?