VIDEO: Zomrel 24-ročný hokejista Boris Sadecký - do sŕdc fanúšikov Slovana sa navždy zapísal aj nádherným gólom...

3.11.2021

Zdroj: koláž abn - FB iClinic a HC Slovan

Páčil sa vám článok?

Vo veku 24 rokov zomrel hráč tímu iClinic Bratislava Capitals Boris Sádecký. O smutnej správe informoval klub prostredníctvom svojho facebooku. Útočník pred niekoľkými dňami skolaboval počas zápasu a odvtedy bol v kritickom stave v nemocnici. Svoj boj o život dnes bohužiaľ prehral  ...

„S hlbokým zármutkom v srdciach a poľutovaním oznamujeme úmrtie nášho hráča Borisa Sádeckého. Rodine a priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Bližšie informácie v tejto chvíli po konzultácii s Borisovou rodinou nebudeme zverejňovať. Prosíme všetkých o rešpektovanie súkromia rodiny Sádeckých“ povedal riaditeľ klubu Dušan Pašek na stránke klubu, kde zanechal aj odkaz: "Boris odpočívaj v pokoji!" Sádecký ešte v utorok 26. októbra dosiahol hetrik v domácom dueli IHL s Klagenfurtom. V piatok v závere prvej tretiny za stavu 1:0 pre Donrbirn skolaboval a okamžite mu museli poskytnúť zdravotnú pomoc. Vo vážnom stave ho transportovali do nemocnice. Hokejovo vyrastal v HK Dukla Trenčín, hral aj za HC Slovan Bratislava v nadnárodnej KHL. Slovensko reprezentoval v juniorských kategóriách a na konto si pripísal aj jeden štart v A-tíme.

Hokejisti bratislavského klub pre túto mimoriadnu udalosť nenastúpil už počas víkendu na plánovaný zápas Ice Hockej League, ale včera už odohrali svoje domáce stretnutie proti Immo VSV Villach, ktorému podľahli 0:5.

​Dnes sa aj oni dozvedeli správu o úmrtí svojho spoluhráča, za ktorým bude smútiť veľa slovenských hokejových fanúšikov. Boris Sádecký totiž pred pár rokmi obliekal aj dres HC Slovan Bratislava, počas jeho pôsobenia v KHL a nádherný gól strelený v sezóne 2017/2018 do bránky Lokomotivu Jaroslavľ sa teraz už navždy zapíše do sŕdc všetkých ľudí, ktorí ho poznali. 

V klube Lokomotiv Jaroslavľ kedysi pôsobil aj legendárny slovenský hokejista Pavol Demitra, ktorý tragicky zahynul aj so spoluhráčmi a členmi realizačného tímu pri leteckej tragédií v roku 2011:

FOTO a VIDEO: Od tragickej havárie lietadla s Pavlom Demitrom uplynulo 10 rokov, ale Slováci naňho nezabudli!

Siedmy september v roku 2011 bol dňom, ktorý sa čiernymi písmenami zapísal nielen do histórie ľadového hokeja či športu, ale aj dejín Slovenska. Po správe o tragickom páde lietadla s hokejistami Lokomotíva Jaroslavľ, ktorá dorazila z Ruska sa na chvíľu u nás zastavil čas a potom zavládol v celej krajine obrovský smútok - medzi 43 obeťami leteckého nešťastia bol aj Pavol Demitra...

Okrem toho, že obaja hokejovo vyrástli v Trenčíne, tak evidentne obľubovali a najmä dokonale ovládali tento efektný spôsob zakončenia:

(ars)

Páčil sa vám článok?