FOTO: Umelci sa cez víkend stretli na stolnotenisovom turnaji Múzy sa stolom

21.6.2021

Zdroj: Milan Maršalka

Páčil sa vám článok?

Víkendový turnaj v stolnom tenise pre ľudí z oblasti kultúry, médií a spoločenského života Múzy za stolom naplnil halu Stolnotenisového centra ŠKST v Bratislave. Prítomní herci, hudobníci a ďalší zástupcovia kultúrnej obce sa zhodli, že najväčšiu radosť mali zo stretnutia s kolegami a kamarátmi, s ktorými sa dlhé mesiace nemohli osobne stretnúť.

Stolnotenisový turnaj mal ambíciu povzbudiť kultúrnu obec, ktorá sa dostala na pokraj existencie. Organizátor podujatia - režisér Nikita Slovák: „Vidím, že ľudia sa tešia zo stretnutia, som rád, že prišli herci, speváci a dokonca aj sochár Kubo Trajter. Tento turnaj je ten najkrajší darček, aký sme si mohli dať. Verím tomu, že pôjde o tradíciu turnaja a uvidíme sa na ďalších ročníkoch“. 

Zdroj: N.S.

​Turnaj Múzy za stolom prišiel podporiť a aj sa doň aktívne zapojil minister hospodárstva Richard Sulík. Na obrázku v zápase proti Ivanovi Tulimu Vojtekovi.

Účastníci boli vyžrebovaní do skupín, postupujúci hrali formou klasického vyraďovacieho pavúka. Predseda Slovenského stolnotenisového zväzu Anton Hamran: „Po veľmi zložitom období, keď celý športový život zastal, vítame všetky aktivity, či profesionálne alebo takéto zábavné turnaje, kde sa stretnú ľudia bez vážnejších výkonnostných cieľov a prídu si zašportovať. Toto je turnaj, na ktorom sú víťazi všetci, ide o pohodu a možnosť stretnúť sa a zabaviť sa“.

Zdroj: Milan Maršalka

​Súčasťou turnaja Múzy za stolom bolo exhibičné vystúpenie Old Stars, v ktorom sa predstavili bývalí profesionálni hráči. Jedným z nich bol aj šesťnásobný majster Slovenska Zoltán Lelkeš - na snímke vľavo s organizátorom turnaja Nikitom Slovákom (vpravo), ktorý hrá v súčasnosti druhú ligu v stolnom tenise, takže v turnaji neštartoval, ale predstavil sa v rámci spomínanej exhibície a absolvoval aj priateľský zápas s Petrom Kočišom (v strede).

Zdroj: Milan Maršalka

​Víťazom turnaja Múzy za stolom sa stal hudobník a publicista Marián Zima, striebornú medailu získal Juraj Slávik a bronzoví sú výtvarník Jakub Trajter a herec Tuli Vojtek. V ženskej kategórii vyhrala Jana Ralbová a strieborná skončila bývalá moderátorka Miriam Žiaková. 

Zdroj: Milan Maršalka

Na podujatí sa objavili okrem už spomínaných hercov aj herečky: Karin Haydu, Mila Minichová, Zuzana Haasová, Jana Wagnerová, spevák Roman Galo Galvánek zo skupiny O.B.D. a mnohí ďalší...

(ars)

Páčil sa vám článok?