Ako to vyzerá s FC Petržalka? Rozprávali sme sa s kapitánom Borisom Turčákom

10.10.2020
0

Zdroj: FB FC Petržalka

Páčil sa vám článok?

„FC Petržalka potrebuje zlepšiť koncovku,“ povedal nám 27-ročný kapitán FC Boris Turčák po zápase Petržalka – Šamorín (1:2).

Ako ste videli súboj so Šamorínom, v ktorom ste po celkom slušných výsledkoch troška nečakane prehrali?

Počas celého zápasu sme mali o niečo viac z hry, hostí, až na jednu šancu na konci prvého polčasu, sme do ničoho nepustili. My sme niekoľko nádejných akcií nedotiahli do úspešného konca. Po prestávke sme sa konečne ujali vedenia, avšak Šamorín dvakrát v rozpätí troch minút z ničoho nič udrel a obrátil tak výsledok vo svoj prospech. Samozrejme, prehra nás všetkých dosť mrzela, lebo s týmto súperom sme mali získať aspoň bod.

V lete v kádri FC Petržalka nastala veľká hráčska obmena...

Do mužstva prišlo veľa mladých a neskúsených hráčov. Ešte to chvíľu potrvá, než sa skutočne zohráme. Myslím si však, že až na prvé dve nevydarené stretnutia podávame v náročnej súťaži celkom dobré výkony. Najväčšie rezervy máme vo využívaní gólových šancí. Pokiaľ sa nezlepšíme v koncovke, tak budeme takto trpieť.

Zdroj: FB FC Petržalka

Máte dobrú strelu, preto je prekvapením, že ste v tomto ročníku II. ligy nedali ešte ani gól...

V každom zápase sa dostanem do nejakej príležitosti, alebo sa ocitnem v takej situácii, z ktorej by som mal dať gól. Žiaľ, moje strely len o niekoľko centimetrov minuli bránu. Zatiaľ mi v koncovke chýba viac športového šťastia, verím však, že sa čoskoro prikloní na moju stranu a strelecky sa uchytím.

Tréner Ladislav Pecko vás neustále burcuje a povzbudzuje...

Každý tréner chce urobiť pre svoje mužstvo maximum. Niekto je emotívny, impulzívny, iný je zas tichší. Ladislav Pecko, bývalý výborný futbalista Slovana je na nás správne náročný. Osobne mi viac vyhovuje jeho emočnosť, ako keby iba sedel na lavičke. Myslím si, že tak to chápu aj moji spoluhráči.

Tabuľka II. ligy sa rozdelila na tri výkonnostné skupiny. Petržalka je v tej druhej, zrejme by ste boli radi, keby ste sa pohybovali v zlatom strede?

Vlani sme mali o dosť skúsenejší káder, a predsa nám to nešlo podľa predstáv. Teraz máme v tíme veľa mladých hráčov, ktorí však na sebe tvrdo pracujú. Keď budeme takto pokračovať a hlavne využívať gólové šance s chladnou hlavou, tak by sme mali napredovať. Súťaž je vyrovnaná, rozhodne by nám prospelo, keby sme sa pohybovali niekde v strede tabuľky.

Čo si sľubujete od ďalších stretnutí?

V 3. kole Slovnaft Cupu sme cestovali do Kysuckého Nového Mesta s jasným cieľom postúpiť. V II. lige sme z Komárna chceli priviesť aspoň bod a do Trebišova, kde sa hrá ťažko, pôjdeme so zámerom podať dobrý výkon, aby sme sa domov nevracali naprázdno.

Milan Valko

Páčil sa vám článok?