Jubilejné stretnutie skautov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od 14. do 16. septembra budú v karloveskom Líščom údolí už 10. bratislavské skautské dni. Organizuje ich Bratislavská skautská rada ako stretnutie asi 1000 detí a mladých ľudí z Bratislavy, ostatných častí Slovenska i okolitých krajín.

Cieľom skautských dní je predstaviť mestským deťom a mladým ľuďom skauting s novou tvárou, možnosti aktivít v prírode, umožniť im nadviazať nové kontakty a priateľstvá, vymeniť si skúsenosti zo svojej činnosti. Pre deti bude pripravená bohatá ponuka najmä pohybových aktivít - hier, športových súťaží, ale aj kultúrnych a spoločenských udalostí.

V piatok 15. 9. budú po celý deň workshopy a hry, na ktorých sa môžu zúčastniť skauti, ako aj široká verejnosť. Tu si môže každý mladý človek na vlastnej koži vyskúšať napríklad lezenie po umelej stene, fotografovanie a následne vyvolanie svojich fotografií, jazdu na koňoch, prácu s hlinou, bodypainting, prekážkový beh s 2000-litrovým ruksakom Treksport a mnoho iných zaujímavých aktivít. Vo večerných hodinách sa uskutoční country & folk koncert, kde zlatým klincom bude česká skupina Žalman a spol.

V sobotu 16. 9. budú športové turnaje či už v klasických športoch, ako je futbal, volejbal, basketbal, alebo v športoch alternatívnych, ako je ringo, ultimate, lakros a mnoho iných. Viac informácií o podujatí získate na internetovej stránke www.bsd2000.sk.

(brn)

Páčil sa vám článok?