HC Slovan verí, že sa s mestom dohodne na "zreálnení" cien za nájomné

26.6.2020
0
Zimný štadión Ondreja Nepelu

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Hokejový klub HC Slovan Bratislava a bratislavská mestská organizácia Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta sa aktuálnym takmer polmiliónovým dlhom klubu za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu budú zaoberať až po dosiahnutí dohody o novej nájomnej zmluve. Rovnako aj po ocenení hodnoty majetku klubu na štadióne. Uviedol to marketingový riaditeľ HC Slovan Milan Vajda, odvolal sa pritom na vzájomnú dohodu medzi klubom a STaRZ.

HC Slovan Bratislava dlhuje STaRZ po lehote splatnosti 462.247 eur. Občianske združenie HC Slovan Bratislava - mládež dlhuje popri už dlhodobo existujúcej pohľadávke vo výške 144.688 eur, ktorej splatnosť bola predĺžená naposledy do 30. júna, po lehote splatnosti STaRZ ďalšiu sumu, a to 22.339 eur.

"Pandémia ochorenia COVID-19 veľmi negatívne zasiahla celý sektor športu a spôsobila aj predčasné ukončenie tohto ročníka najvyššej slovenskej súťaže v ľadovom hokeji, čo negatívne vplývalo aj na príjmy HC Slovan Bratislava. Ten sa opätovne dostal do meškania so svojimi platbami voči mestu Bratislava, respektíve STaRZ," povedal riaditeľ STaRZ Ladislav Križan.

Klub vo svojej reakcii uviedol, že pre rozhodnutie verejných orgánov o zákaze športových podujatí pre pandémiu nového koronavírusu prišiel o takmer 1,1 milióna eur reálnych očakávaných marketingových príjmov. "Naďalej veríme, že sa nám podarí spoločne s mestom zreálniť ceny za nájomné a služby tak, aby zodpovedali príjmom hokejového klubu pôsobiaceho v slovenskej najvyššej súťaži. To je dôležitý predpoklad na to, aby sa hokej mohol naďalej hrať na štadióne, ktorý je pre A mužstvo, ako aj deti a mládež Slovana domovom už takmer 80 rokov," povedal Vajda.

FOTO: Na Zochovej chate obnovili prírodné kúpalisko a už aj prilákalo prvých návštevníkov!

Azda už len pamätníci si spomenú, že sa kedysi dalo kúpať aj na Zochovej chate. V lokalite Piesok sa nachádzala vodná nádrž, ktorá verejnosti slúžila aj ako prírodné kúpalisko. V posledných rokoch bola táto vodná plocha zanedbávaná a vyzeralo to, že pôjde o stav nezvratný, ale mestu Modra sa podarilo získať grant z prostriedkov EÚ, vďaka ktorému sa podarilo tento priestor nielen revitalizovať i prinavrátiť mu aj rekreačnú funkciu.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo vo štvrtok (25. 6.) vyhlásil, že mesto čaká napäto, kto bude novým majiteľom HC Slovan Bratislava. "Budeme chcieť, aby ten dlh splatil," povedal s tým, že mesto však chce podržať HC Slovan Bratislava – mládež. "Akokoľvek budeme vedieť. Je to samostatná vec," podotkol primátor. Magistrát chce, aby mládež pod značkou Slovana mohla ďalej fungovať. HC Slovan Bratislava mal problém s dlhom za prenájom štadióna Ondreja Nepelu aj minulý rok. V tom čase STaRZ dlhoval viac ako jeden milión eur. Dlh aj po tlaku vedenia hlavného mesta a mestských poslancov uhradil.

Medzi aktuálnych dlžníkov STaRZ patrí aj klub Bratislava Capitals. Ešte pred pár týždňami jeho dlžoba dosahovala 83.906 eur. V uplynulých dňoch sa však podľa Križana podarilo klubu uhradiť viac ako polovicu z dlhu a verí, že zvyšok bude tiež v krátkej dobe zaplatený. Riaditeľ STaRZ tvrdí, že ani Bratislava Capitals nepomohlo predčasné skončenie hokejovej súťaže pre ochorenie COVID-19. Klub pre TASR uviedol, že zvyšná časť dlhu bude uhradená do konca júna. "Dlh vznikol v súvislosti s dosahmi koronakrízy, ktorá negatívne postihla všetky športové kluby na celom svete," povedal pre TASR marketingový riaditeľ klubu Radovan Choleva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?