FOTO: Zdá sa, že jazdecká aj dostihová sezóna sa asi takisto predčasne skončia...

30.3.2020

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Termínová listina na novú dostihovú sezónu je už dlhšie známa, ale v súvislosti s vývojom epidémie koronavírusu a opatreniami prijatými krízovým štábom a vládou SR je takmer isté, že dostihové dni plánované na apríl 2020 v Bratislave (5.4., 12.4. a 19.4.) sa neuskutočnia.

Napriek tomu sú prípravy na dostihovú sezónu v plnom prúde. Štátne Závodisko, š.p. situáciu pozorne monitoruje a intenzívne komunikuje s príslušnými úradmi v Slovenskej republike aj s partnerskými dostihovými organizáciami v zahraničí. Pripravuje sa na niekoľko možných scenárov, odhadnúť vývoj na mesiac či dva dopredu je ale v tejto chvíli nemožné. Aj z toho dôvodu sa odkladá uzávierka prihlášok na míting Turf-gala (7.6.2020) z pôvodného termínu 19.3.2020 na neurčito, rovnako sa odkladá termín uzávierky prihlášok na prvý dostihový deň, ktorý bol naplánovaný na 5. apríla. Mimochodom, sezóna 2020 bude výnimočná aj tým, že Závodisko si v nej pripomenie 60. výročie konania prvých dostihov na dráhe v Starom háji, ktoré sa konali 18. septembra 1960.

Titul pre Chudybu
Slávnostné oceňovanie za výkony v roku 2019 majú za sebou aj jazdci na koni. Titul celkového víťaza v najprestížnejšej kategórii skoky získal petržalský rodák Bronislav Chudyba.

Zdroj: FB B.CH.

Náš jazdec žije, jazdí a trénuje už takmer desať rokov vo Švajčiarsku. Cenu za neho prebral jeho otec Bronislav st. Rodina Chudybovcov si urobila veľmi dobré meno v dostihovom a jazdeckom športe. Otec Bronislav bol kvalitný rovinový dostihový jazdec a jeho syn Bronislav mladší je už niekoľko rokov najlepším jazdcom v parkúrovom skákaní na Slovensku. Mimochodom, Chudyba starší spolu s manželkou býva a žije v Petržalke už viac ako tridsať rokov.

Zdroj: koláž FB B.CH.

(mv)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie