ROZHOVOR - Tomáš Lojdl, tajomník MŠK Iskra Petržalka: Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam

30.3.2020

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Bratislavský futbalový zväz (BFZ) odložil počas pandémie všetky majstrovské stretnutia v súťažiach riadených BFZ do 31. marca 2020. Uvidíme teda, či sa jarná čas začne prvý aprílový víkend alebo neskôr či vôbec. O tom, ako je MŠK Iskra Petržalka, ktorý zimoval na 12. mieste pripravený na náročné boje v V. lige, sme sa porozprávali s tajomníkom klubu Tomášom Lojdlom.

Vráťme sa ešte k jesennej časti, ako by ste ju zhodnotili a čím si vysvetľujete, že ste prvý raz vyhrali až v 7. kole?
- Naše mužstvo sme dlhší čas nejako dávali dokopy a ani dochádzka hráčov na tréningy nezodpovedala našim predstavám. Troška nám pomohlo posilnenie mužstva, prišiel Michal Masný a ja som znova začal hrávať. Pravda, naše výkony kolísali, niektoré zápasy sme mali lepšie zvládnuť. Napríklad v Hrubom Šúri sme vyhrávali 2:0 a 3:2 a napokon sme prehrali 3:5. Doma so Záhorskou Bystricou sme mali aspoň remizovať, lenže sme prehrali 2:3. Tieto straty nás mrzeli, mužstvo však ukázalo, že má nejaký potenciál, len to musí častejšie ukázať na ihrisku.


Ako prebehla dlhá zimná príprava a s akými ambíciami vstúpi MŠK Iskra do náročnej jarnej časti?
- Máme za sebou celkom vydarenú zimnú prípravu. Doma sme si na našom ihrisku na ZŠ Budatínska zorganizovali turnaj, na ktorom sa okrem nás zúčastnili Čunovo, Janíky, rakúsky Edelstal a Záhorská Bystrica. Splnil očakávanie, okrem toho sme zohrali aj niekoľko prípravných stretnutí. Trénujeme trikrát do týždňa s desiatimi-jedenástimi hráčmi, niekedy je ich aj viac, inokedy menej. Záleží mi na tom, aby sme boli dobrá partia, taká jednoliata rodina. Dobré je, že mužstvo tvoria väčšinou naši kmeňoví hráči. Rozhodne máme smelšie ambície ako na začiatku tohto ročníka, chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam a radi by sme skončili niekde v strede tabuľky.

Aké zmeny nastali v kádri?
 Samozrejme, nielen s obranou, ale s celou defenzívou mužstva sme neboli spokojní. Som však presvedčení, že na jar si budeme v obrane lepšie počínať, lebo táto formácia je už konsolidovanejšia. Hráčov, ktorých sme chceli získať prestali chodiť na tréningy, takže zatiaľ nemáme žiadne posily.

Zrejme ste mali problémy s úzkym kádrom, keď už ako 39-ročný ste na jeseň nastúpili v desiatich zápasoch. Uvidíme vás na ihrisku aj na jar?
V zimnej príprave som raz v týždni absolvoval vždy aspoň jeden tréning. Takže pokiaľ budem zdravý a na ihrisku mi to ešte pôjde, tak chcem hrávať. Som presvedčený, že spolu s Michalom Masným a Jozefom Kožlejom máme mužstvu čo dať.

Zhováral sa Milan Valko

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie