FOTO: Niektoré známe tváre by ste v ochranných maskách ani nespoznali alebo áno?

16.3.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Kým ešte pred týždňom sa verejnosť trochu neveriacky pozerala na ľudí, ktorí sa začali po uliciach pohybovať s respirátormi na tvári, tak medzičasom sa situácia otočila a dnes väčšina z nás nechápe, ak niekto vyjde von bez toho, že by si chránil ústa a nos aspoň šálom, šatkou a či už chirurgickým alebo vlastnoručne vyrobeným rúškom. Príkladom idú aj známe tváre.

Zdroj: TASR - Michal Svítok

​Ochranné rúško na tvári pred niekoľkými dňami začal na verejnosti nosiť aj úradujúci premiér Peter Pellegrini a počas víkendovej tlačovej besedy ich na sebe mala aj ministerka Gabriela Matečná (vľavo) či vicepremiér Richard Raši.  

"Nie som lekárka ani virologička. Osobne som sa však rozhodla v týchto časoch nosiť rúška, či sa to niekomu páči alebo nie. Chcem tým chrániť nielen seba, ale aj druhých (lebo ktokoľvek z nás môže byť prenášačom koronavírusu, hoc o tom spočiatku ani netuší)‼️ Už keď sa začal problém v Číne som spozornela... V momente, keď sa dostal do Európy, som začala uvažovať nad prevenciou a zisťovať, čo treba robiť. Pred niekoľkými týždňami som zháňala rúška/respirátory... Aj som na internete našla firmu u ktorej som si ich objednala, no akosi mi neprišli... Tak som si zadávala do vyhľadávača rúško, respirátor aj tri krát denne. Až som nakoniec objavila stránku, kde ich pár mali... Zlá správa je, že ani tam ich už nemajú. Treba byť preto vytrvalý. Tieto pomôcky sú rôzne, z rôznych materiálov a za rôzne ceny. A ešte je možnosť si ich vyrobiť, ušiť, alebo dať niekomu ušiť. Videla som na internete niekoľko návodov... Keď budem mať chvíľku, pozriem sa na to a dám to všetko do príbehov. Pred pár dňami som v práci mala na sebe napríklad aj takéto rúško. Verím, že vďaka disciplinovanosti, zodpovednosti, pokore a ľudskosti to zvládneme. Ak sme v minulosti niekomu želali veľa zdravia, často sme si ani neuvedomovali dôležitosť týchto slov...  Zo srdce nám všetkým teda prajem VEĽA ZDRAVIA!!!" napísala na svoj instagram televízna moderátorka Kveta Horváthová, ktorá zverejnila hneď niekoľko svojich fotiek s ochrannými prostriedkami. Vďaka jej výrazným modrým očiam a blond vlasov ju však nie je problém spoznať na žiadnom zo záberov.  

Zdroj: Instagram

Nielen Kvetka, ale aj ​komička Evelyn (vpravo) sa tiež rozhodla chrániť pred koronavírusom a na tvári má rúško, ktoré jej vďaka srdiečku ladí s blúzkou.

Zdroj: Instagram

​Herečka Viktória Valúchová (vľavo) je momentálne na materskej dovolenke s dcérkou, ktorú má spolu s kolegom Samuelom Spišákom si rúško ušila podobne ako jej divadelná kamarátka Romana Dang Van (vpravo).

Zdroj: Instagram

​Tanečníci Natália Glosiková (vľavo) a Erik Ňarjaš (vpravo) svoju popularitu získali vďaka účinkovaniu v šou Let´s dance, pričom z Erika sa stal v ostatných parlamentných voľbách poslanec NR SR, ale nepredpokladáme, že na ustanovujúcu schôdzu zákonodárneho zboru príde takto zamaskovaný...  

Zdroj: Instagram

​Futbalista Michal Mravec a známa influencerka Tatiana Žideková si zladili aj respirátory a zápasník MMA Attila Végh si zase svoju tvár chráni rúškom, na ktorom je jeho tvár aspoň nakreslená...

Zdroj: Instagram

​Speváčky Anna Repková (vľavo) a Nika Karch (vpravo) sa tiež správajú zodpovedne a rúška na tvárach poctivo nosia.

Zdroj: Instagram

Na Slovensku sa už nachádzajú aj biatlonistky - sestry Paulína a Ivona Fialkové (vľavo), ktoré cez víkend priviezol vládny špeciál z Fínska, takže s rúškami pózovali ešte na letisku v Bratislave a takisto naša známa strelkyňa a členka MOV Danka Barteková nosí na tvári šatku aj s logom Športového centra polície. 

Zdroj: Instagram

​Príkladom ide aj táto dvojica blondínok - moderátorka Simona Simanová (vľavo) nosí respirátor v súkromí aj na televíznej obrazovke a bývalá hovorkyňa ministerstva kultúry Barbora Palovičová (vpravo) nezaprie, že bola tanečnica z Lúčnice, nakoľko aj jej rúško je v ľudových motívoch... 

Zdroj: Instagram

​Moderátorky Soňa Skoncová (vľavo) z JOJ-ky a herečka a scenáristka detskej relácie Fidlibum Miroslava Pavlíková (vpravo) z RTVS si nasadili na svoje pekné tváričky moderné respirátory a snažia sa plnohodnotne fungovať aj s nimi.

Zdroj: Instagram

​Líder skupiny Desmod Mário Kuly Kollár (vľavo) maskovaný v šiltovke, rúšku aj slnečných okuliaroch by sa určite ťažšie dal uhádnuť, než jeho spevácky konkurent Braňo Mojsej (vpravo), ktorý zase zaujal rúškom s hudobným motívom. 

Zdroj: Instagram

Takto zamaskovanú herečku Broňu Kováčikovú (vľavo) by asi nikto nespoznal, na rozdiel od bratislavskej poetky Mirky Ábelovej (vpravo), ktorá je aktuálne v radostnom očakávaní...

Zdroj: Instagram

Módny stylista Lukáš Kimlička si rúško ušil sám, pričom ako filter použil aj vrecko do vysávača a sexica Zuzanita Žilinčíková už stihla nafotiť sériu fotografií, na ktorých jej nechýba šatka na tvári či rukavice, ale ostatné oblečenie akosi absentuje...

Zdroj: Instagram

​Speváčka a herečka Nela Pocisková vybavila rúškami nielen seba, ale aj svoje deti a partnera - herca, speváka a moderátora Filipa Tůmu, aby zapózovali na spoločnú rodinnú fotografiu, ktorá bude raz hádam veľkou raritou. 

Zdroj: Instagram

​Čerství rodičia Veronika a Matej Cifrovci sa netvária nadšene, ale určite si dôležitosť vlastnej ochrany pred smrteľnou nákazou veľmi dobre uvedomujú, podobne ako speváčka Emma Drobná (vpravo), ktorá zase dosť často cestuje po svete, takže veľmi dobre vie, že v žiadnej krajine to v tomto období nie je príliš bezpečné a tiež z toho radosť nemá.

Zdroj: Instagram

Dalo by sa povedať, že sestry ​Barbara a Tamara Heribanové prispôsobili svoje rúška aktuálnej farbe vlasov...

Zdroj: Instagram

​Rúškami je chránená aj rodinka herečky a moderátorky Dominiky Morávkovej (vľavo) a jej staršia kolegyňa Zuzana Fialová napísala k tejto fotografii nasledujúci odkaz: "Kto povedal, že toto nie je sexy? Chrániť ľudí pred vlastnou možnou nákazou, o ktorej ešte ani nevieme, je sexy, dobré a múdre. Idem nakúpiť mojej mame. Keď ma stretnete, tak ja Vám neublížim. Ja nie."

(ars, nic)

Páčil sa vám článok?