Gastrokútik na Petržalskej plavárni nahradia masáže

13.10.2019
0
Petržalská plaváreň

Zdroj: FB/Petržalksá plaváreň

Páčil sa vám článok?

Minulý rok navštívilo Petržalskú plaváreň päťnásobne viac návštevníkov ako predpokladal rozpočet. Šlo o 199 784 osôb pri 91 rôznych možných kombináciách vstupov, pričom priniesli 621 058,00 eur. Až 78 percent predaných vstupov, vrátane saunových, sú 90-minútové.

Aj o tom, okrem iného, informuje Správa o kontrole v Športových zariade­niach Petržalky, ktorú dostali na poslednom zastupiteľstve do rúk petržalskí poslanci. Správa vysvetľuje dôvody, prečo sa gastroprevádzka na plavárni neujala a aktuálne nefunguje. „Spoločnosť ŠZP uskutočnila v roku 2016 súťaž na prenájom gastro priestorov, nájomca mnamka fit s.r.o. však následne zistil, že obrat zo služieb nie je taký, ako predpokladal,“ citujeme z vyjadrenia konateľa. „Preto svoju činnosť k 30. júnu 2018 ukončil. Následne vyjadril záujem o služby iný subjekt (p. Selecká). Keďže sme mali skúsenosti s predošlým prenájmom, nájomné bolo navrhnuté na úrovni 500 eur, aby sme subjektu umožnili dlhodobé pôsobenie. Ale akonáhle došlo k nárastu počtu slnečných dní a poklesu klientov plavárne, nájomca avizoval nízke obraty a problémy. Vyústilo to do ukončenia nájmu k 8. aprílu 2019. Na základe týchto skú­seností aktuálne zvažujeme zrušenie gastro prevádzky a využitie priestorov napr. pre masáže. Zabezpečenie občerstvenia zamýšľame formou automatov.“

Oslovili sme manažérku plavárne Editu Širillovú, ktorá potvrdila informácie zo správy. „Nie sme aquapark, ale multifunkčná plaváreň, návštevníci sú najmä z najbližšieho okolia, prichádzajú najčastejšie na hodinu a pol, väčšina nemá záujem konzumovať,“ povedala nám a dodala, že návštevnosť plavárne navyše ovplyvňuje počasie, napríklad tohtoročný upršaný máj mal najvyššiu návštevnosť od začiatku prevádzky. Napriek tomu náklady na gastroprevádzku ledva pokryli zisky v zime.

​Na plavárni, ktorá bojuje o každý kúsok priestoru, je komfort mať nevyužívanú časť. Preto sa kompetentní predbežne zhodli na masážach. Ľudia si ich žiadajú, boli by na rovnakom poschodí ako saunový svet. Realizácia nie je až taký problém, z formálneho hľadiska je to komplikovanejšie. Je nutná analýza nákladov, projekt, zámer musí schváliť dozorná rada.... následne treba demontovať kuchyňu, zreorganizovať a zariadiť priestor, možno bude nutná aj rekolaudácia. „Cez zimu by to chceli sprocesovať,“ uviedla Edita Širillová.

(in)

Páčil sa vám článok?