Gymnastka Barbora Mokošová je už len krôčik od kvalifikácie na OH do Tokia!

6.10.2019

Zdroj: Martin Zvalo

Páčil sa vám článok?

Slovenská gymnastka Barbora Mokošová sa snaží kvalifikovať na letné olympijské hry, ktoré sa budúci rok uskutočnia v japonskom hlavnom meste - Tokiu. V uplynulom období mala naplánovaných niekoľko pretekov, ale situáciu jej značne skomplikovalo zranenie nohy. Lekári ju však napokon dali dokopy tak, aby na nich mohla štartovať. Ako dopadla?

"Príprava na tieto najdôležitejšie preteky bola veľmi dobrá, myslím že najlepšia v Barinej kariére. Vďaka SGF a SOŠV sa mohla zúčastniť všetkých naplánovaných pretekov a sústredení v zahraničí, kde sme nazbierali obrovské skúsenosti, vedomosti a kde sme urobili obrovské množstvo práce. Pár dní pred týmito kvalifikačnými pretekmi na OH prišlo zranenie ľavej nohy (natrhnutá "plantárna fascia"), obrovské sklamanie, smútok, .... Za normálnych okolností by noha išla na pár týždňov do sadry, no MUDr. Delej urobil všetko čo bolo v jeho silách, fyzioterapeut Rasťo Petrila a Terezia Križalkovičová z NŠC taktiež. Hrozilo pretrhnutie, no štart sme riskli," opísal neľahké chvíle jej tréner Martin Zvalo.

Zdroj: SGF

"Barča je veľká bojovníčka, vedela že oprava a druhá možnosť kvalifikovať sa na OH nie je. Včera veľmi zabojovala a v zdravotnom stave akom bola urobila maximum. Prostné odskákala dobre, na preskoku skočila jeden z najlepších skokov aké kedy skočila, bradlá odcvičila veľmi dobre. Kladina, posledné náradie, kde sa rozhodovalo o všetkom, urobila na jej psychike veľa. Začiatok bol dobrý, no čím sa viac blížila k záveru zostavy cvičenie bolo viac a viac stiahnuté. Nespadla, no kladinu vie určite lepšiu. No tréning je iný, preteky sú iné a kvalifikácia na OH je obrovská záťaž. Súčet vo viacboji je 49,732 bodu, čo je na stav, v akom bola veľmi milé prekvapenie. Teraz nám zostáva veriť, že to na jej druhú Olympiádu bude stačiť. Zatiaľ to vyzerá podľa doterajších výsledkov dobre," dodal Zvalo.

(ts)

Páčil sa vám článok?