FOTO a VIDEO Dunaj ovládli modré čapice: Na preplávanie rieky sa odhodlala skoro tisícka nadšencov

1.9.2019
Plavci po doplávaní - na druhom brehu v Petržalke

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ako sme na vlastné oči zistili, športová akcia Trans Danube Swim, ktorej 6. ročník sa v nedeľu konal v Bratislave, každým rokom naberá čoraz viac na popularite. Dnešný horúci a posledný deň prázdnin preplávalo rieku Dunaj skoro tisíc plavcov z celého Slovenska.

Spoločne sa štartovalo na dve vlny. Organizátor informoval všetkých pred štartom prostredníctvom megafónu o základných podmienkach akcie. Upozornil, že táto akcia nie sú preteky a nikomu sa teda nemeria čas. Prví plavci sa vrhli do Dunaja o 14-tej hodine pri brehu pri PKO a na Dunaj sa naskytol naozaj zaujímavý pohľad, keď ho zaplavili modré čapice tisícky plavcov. Druhá skupinka vyrazila o štvrť hodinku neskôr. Počasie plavcom prialo, okrem vysokých teplôt plavcov intenzívne ohrievalo aj slniečko.

Ľuboš Fellner organizátor tejto akcie prezradil, že odkedy preplával z jedného jeho brehu na druhý, bude sa aj na bežný prechod cez Dunaj po moste navždy pozerať inak. Už od detstva sa v ňom kúpal aj so svojou rodinou a tvrdí, že je čistý. Je to najkrajšia rieka na svete. Ľuboš je scestovaný človek, ktorý sa kúpal aj v riekach ako je Indus, Irravádi, Brahmaputra, Níl, Niger, Amazonka či Yukon.

Bratislavčan Dušan pred štartom, akcie sa zúčastnil prvýkrát

​Organizátori sa rozhodli akciu zorganizovať na nedeľu 1. septembra, pretože podľa nich je ten správny čas, kedy najširšia a najvodnatejšia rieka na Slovensku prináša najlepšie podmienky. Voda je v tomto čase najteplejšia, hladina má ideálnu výšku," informoval Ľuboš Fellner.

(nc)

Páčil sa vám článok?