Tréner MŠK Iskra Petržalka Kinder: Výborne sme zvládli boj o záchranu v V. lige

18.8.2019
0
Vladimír Kinder

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Futbalisti MŠK Iskra Petržalka výborne zvládli záchranárske práce v V. lige. Po jesennej časti zimovali na poslednom mieste iba so ziskom piatich bodov, ale v odvetnej polovici poriadne zabrali a nakoniec zo štrnástich účastníkov skončili na jedenástom mieste. O uplynulej sezóne sme sa porozprávali s trénerom Vladimírom Kinderom, s niekdajším Futbalistom roka 1994, výborným obrancom ŠK Slovan Bratislava a prvým Slovákom, ktorý hral v prestížnej anglickej Premier League.

Na jar ste podávali celkom dobré výkony, pomohla vám dlhá zimná prestávka?

Bola veľmi dlhá, prišli noví hráči, zlepšila sa dochádzka na tréningy, hoci stále nie je ideálna, lebo chlapci majú svoje rôzne povinnosti, viacerí študujú a pracujú. V zimnej príprave nabehali veľa kilometrov, takže zvládali celých 90 minút. Na jeseň sme zbytočne stratili veľa bodov, preto som rád, že na jar sme urobili veľa pre záchranu v súťaži.

Čím si vysvetľujete, že v odvetnej časti ste získali štyrikrát viac bodov ako v prvej polovici súťaže?

Je to obrovský rozdiel, som však rád, že prístup niektorých hráčov k povinnostiam sa zlepšil a hlavne každý z nich sa bál padnúť do VI. ligy. Aj s viacerými silnými súpermi sme zohrali vyrovnané partie. S postupujúcou Dúbravkou sme remizovali 2:2 a keby sme využili ďalšie šance, tak sme mohli vyhrať. Nad tretím Hrubým Šúrom sme viedli už 2:0, ale nakoniec sme prehrali 2:3, keď nám hostia dali víťazný gól v poslednej minúte.

Výrazne ste sa zlepšili aj strelecky, na jar ste iba proti Novej Dedinke nedali gól...

Súhlasím, aj v tejto činnosti sme urobili veľký pokrok. Strelecky nám pomohol mladý 18-ročný Oliver Medviď, vnuk bývalého výborného hráča Slovana Jána Medviďa. Škoda, že nebol v našom mužstve od začiatku súťaže. V kvalitnejšom kádri sa v koncovke presadili aj ďalší hráči.

V niektorých stretnutiach za MŠK Iskra nastúpil bývalý hokejový reprezentant Dušan Pašek a na jar zasa niekdajší najlepší strelec najvyššej súťaže Jozef Kožlej. Čo ste ich angažovaním sledovali?

Pašek bol skôr taká rarita, prišiel k nám v čase, keď sme mali skutočne úzky káder a chcel nám nejako pomôcť. Kožlej je známy bývalý výborný futbalista a strelec. Škoda, že sa zranil, má aj dosť aktivít, keď mu to čas dovolil, tak si prišiel za nás zahrať.

Čo musíte urobiť, aby ste sa v novej sezóne vyhli existenčným starostiam?

Verím, že uplynulá sezóna bola ponaučením pre všetkých hráčov, aby mužstvo od začiatku naplno zaberalo. Letnú prípravu sme absolvovali na našom umelom ihrisku na ZŠ Budatínska. V kádri došlo k zmenám, ale keďže sa do konca septembra dajú získavať hráči bez obmedzenia na hosťovania, mužstvo chceme posilniť na všetkých postoch a vytvoriť väčšie a širšie konkurenčné prostredie. Pokiaľ sa nám to podarí, mohli by sme v novom ročníku nadviazať na úspešnú jarnú časť.

Milan Valko

Páčil sa vám článok?