Slovan Bratislava predĺžil zmluvu so Šporarom do roku 2023

28.6.2019
0
Andraž Šporar

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Úradujúci fortunaligový šampión ŠK Slovan Bratislava predĺžil zmluvu so slovinským futbalistom Andražom Šporarom do roku 2023. Útočník vyrovnal vďaka 29 gólom v predchádzajúcej sezóne strelecký rekord najvyššej slovenskej súťaže, celkovo si pripísal 35 presných zásahov.

O Šporara sa v lete zaujímalo viacero klubov. "Podpis novej zmluvy pre mňa znamená, že som v klube veľmi spokojný a koncentrujem sa jedine na Slovan. Aj ja som vnímal letné prestupové špekulácie, ale napokon som predĺžil zmluvu so Slovanom, čím som dal jasne najavo, že chcem hrať za tento klub. Vážim si aj podporu fanúšikov, viacerí ma v posledných dňoch kontaktovali a priali si, aby som nosil belasý dres aj v novej sezóne. Teším sa na to, čo nás v novom ročníku čaká. Už v nedeľu hráme dôležitý zápas, ktorý chceme vyhrať, a potom už naplno preladíme na prvý zápas v kvalifikácii Ligy majstrov. Myslím si, že máme veľmi kvalitný tím, ktorý môže byť v novej sezóne úspešný. Verím, že spolu s fanúšikmi zažijeme veľa ďalších pekných okamihov na Tehelnom poli," vyhlásil Slovinec na oficiálnej stránke "belasých".

Dvadsaťpäťročný útočník prišiel do Slovana v januári 2018 zo švajčiarskeho Bazileja. Odohral 53 súťažných zápasov, v ktorých sa 41-krát strelecky presadil. Prispel k zisku Slovenského pohára 2018, keď otvoril skóre vo finálovom súboji s Ružomberkom. V sezóne 2018/2019 vyrovnal rekord Róberta Semeníka z ročníka 1995/1996 a výrazne prispel k majstrovskému titulu. Stal sa najlepším strelcom Fortuna ligy a vyhlásili ho za najlepšieho hráča súťaže.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?