V Novom Meste sa podarilo zachrániť squashové ihrisko na Pionierskej ulici pred likvidáciou

25.6.2019

Zdroj: FB Squash centrum

Páčil sa vám článok?

Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý sa pred niekoľkými dňami na sociálnej sieti pochválil fotografiou zo squashového ihriska na Pionierskej ulici, ktoré jeho doterajši prenajímateľ takmer úspešne zlikvidoval a dokonca reálne hrozilo, že budova pôjde do exekúcie. Miestna samospráva sa dohodla s iným podnikateľom, ktorý sa rozhodol objekt zachrániť, udržať pre šport a dokonca uhradí aj dlhy predchádzajúceho prevádzkovateľa...

"Na Slovensku sme si už pomaly zvykli, že postupne zaniká jedno športovisko za druhým. Squashové ihrisko na Pionierskej dlho vyzeralo, že ho čaká podobný osud. Nájomca, ktorý mal budovu prenajatú od mestskej časti, nielen že dlhodobo neplatil za budovu nájom, ale ani neinvestoval peniaze do jej obnovy a do rekonštrukcie športovísk. V čase, keď reálne hrozilo, že budova pôjde do exekúcie, sa nám podarilo nájsť človeka, ktorý povedal, že dlhy po predchodcovi poctivo vyrovná a squashové ihriská dá do stavu, aby zodpovedali dnešným trendom a požiadavkám," napísal na sociálnu sieť k spoločnej fotografii s novým investorom starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.
Zdroj: FB Rudolfa Kusého

"Ako mi dnes pán Trutz na osobnom stretnutí priznal, tá myšlienka nepochádza len z jeho hlavy. Jeho manželkou je totiž Linda Hrúziková - osemnásobná majsterka Slovenska v squashi. Najúspešnejšia športovkyňa v squashi začínala práve na kurtoch na Pionierskej, kde herne rástla. Teším sa, že sa podarilo pretnúť príbeh úspešnej športovkyne, záujmu poskytnúť ľuďom priestor pre šport a záujmu samosprávy, aby jedna z našich budov zbytočne nechátrala a slúžila ľuďom," dodal Kusý.

(ars) 

Páčil sa vám článok?