Podmienky na aktívny oddych

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

K životu Rače neodmysliteľne patrí šport. Známi sú jej stolní tenisti, pozemní hokejisti, bikrosári. Snahou mestskej časti je však najmä v novej tzv. „panelákovej“ Rači budovať nenáročné športoviská, ako sú ihriská pre pouličný basketbal – streetball, či U-rampa pre skateboard.

Vynikajúce podmienky v tejto časti mesta ležiacej na úpätí Malých Karpát sú na turistiku a horskú cyklistiku.

Možnosti oddychu v Rači využívajú aj obyvatelia iných mestských častí. Pekná cesta sa stáva od jari až do jesene centrom víkendových piknikov a rodinných výletov. Rodina je totiž v Rači stále silným fenoménom, ktorý je v tunajších ľuďoch zakorenený viacero generácií. Aj preto hľadá miestna samospráva možnosti, ako pre rodiny a mladých ľudí vytvoriť čo najviac možností na športové vyžitie a rodinný oddych.

V zime Rača ponúka možnosť lyžovania - je tu nenáročná zjazdovka s lyžiarskym vlekom, ktorá je však, nanešťastie, pred verejnosťou dobre utajená. Aj to jeden zo zámerov Račanov - viac spropagovať mestskú časť a možnosti aktívneho oddychu, ktoré ponúka. Rovnako dôležité je vybudovať tu nevyhnutné služby, ktoré si už dnes rekreačný šport vyžaduje.

(pol)

Páčil sa vám článok?