Tip na voľný čas: Kam za športom? Najviac láka derby v Petržalke

22.3.2019
0
Futbal Inter - Petržalka

Zdroj: fkinter.sk

Páčil sa vám článok?

Tento športový víkend v Bratislave bude v znamení volejbalu a futbalu. Vyvrcholí v nedeľu, keď na pravom brehu Dunaja v prestížnom mestskom derby sa stretnú niekdajší úspešní ligisti FC Petržalka a FK Inter. Je veľký predpoklad, že na tento súboj príde najväčšia návšteva tohto 20. druholigového kola.

V extralige volejbalistiek sú na programe prvé semifinálové  zápasy play-off. Obidvaja bratislavskí rivali Slávia EU a Strabag hrajú doma a podľa súčasnej výkonnosti sa ráta s ich víťazstvami. Pravda, Pezinok, ktorý vyradil obhajcu bronzu Nitru a do semifinále postúpil prvý raz od sezóny 2014/2015, nebude zrejme pre obhajcu majstrovského titulu Strabag ľahkým sústom.

V 20. kole II. futbalovej ligy je na programe malé bratislavské derby medzi FC Petržalka a FK Inter. Zatiaľ čo Petržalka pláva v pokojných vodách tabuľky, je šiesta, jedenásty Inter po dvoch jarných prehrách v Liptovskom Mikuláši a doma s Bardejovom, je už iba tri body od zóny zostupu. Na jeseň v Stupave vyhrali žltočierni 2:1, teraz je miernym favoritom mužstvo z pravého brehu Dunaja.

V III. futbalovej lige Slovan B pokračuje vo víťaznom ťažení aj v jarnej časti a v súboji s Lokomotívou Devínska Nová Ves je veľkým favoritom. Mimochodom, belasí od tohto zápasu budú hrávať už na hlavnom ihrisku na Pasienkoch, lebo pri ich predpokladanom postupe do II. ligy štadión v Prievoze nespĺňal licenčné podmienky.

SOBOTA 23. MARCA

FUTBAL: IV. liga 18. kolo Karlova Ves – Viničné (11.00), Vrakuňa – Pezinok-Cajla (15.00), V. liga 15. kolo Dúbravka – Nová Dedinka (10.30), Krasňany – Igram (10.30)

FLORBAL: Extraliga mužov play-off - 1. kolo (štvrťfinále) - tretie zápasy (hrá sa na tri víťazstvá),
ŠK Lido Prírodovedec - TJ A-FbO Nižná (14.00) - stav série 0:2,
Fat Pipe Snipers Bratislava - Tsunami Záhorská Bystrica (17.30) - stav série 0:2    

VODNÉ PÓLO: Pharma Group extraliga mužov - nadstavbová časť - 5. kolo: Slávia UK Bratislava - ŠK Hornets Košice (Pasienky, 18.15)
VOLEJBAL: Parfems.sk extraliga žien - play-off - semifinále - prvý zápas (hrá sa na dve víťazstvá): Slávia EU Bratislava - VK Nové Mesto nad Váhom (ŠH Mladosť, 19.00), Strabag VC Bratislava - VTC Pezinok Bilíkova (Dom športu, 18.00)

SOBOTA 24. MARCA

FUTBAL: II. liga 20. kolo FC Petržalka - FK Inter Bratislava (Ovsište, 10.30), III. liga 18. kolo Slovan B – Devínska Nová Ves (Pasienky, 10.30), Rusovce – Tomášov (15.00), Vajnory – Báhoň (15.00), IV. liga 18. kolo Čunovo – Jakubov (15.00), V. liga 15. kolo Devínska Nová Ves B – Jarovce (15.00) 

VODNÉ PÓLO: Pharma Group extraliga mužov - nadstavbová časť - 4. kolo: Slávia UK Bratislava - ŠKP Modrí Draci Košice (Pasienky, 10.45)

FLORBAL: Extraliga mužov play-off - 1. kolo (štvrťfinále) - prípadné štvrté zápasy (hrá sa na tri víťazstvá),
Fat Pipe Snipers Bratislava - Tsunami Záhorská Bystrica (12.30),
ŠK Lido Prírodovedec - TJ A-FbO Nižná (16.00)

(mv)      

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie