Homola je očarený zo svojho nového auta

21.3.2019
0
Maťo Homola (vpravo)

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

V jedenásťročnej športovej kariére 24-ročného bratislavského rodáka a automobilového pretekára Maťa Homolu nastali ďalšie výrazné zmeny. V novej sezóne nebude súťažiť v seriáli WTCR, ale bude bojovať o titul kontinentálneho šampióna v TCR Europe. Najdôležitejšou novinkou je zmena tímu, keď sa rozhodol pre taliansky Target competition.

Do ročníka 2019 vstúpi Homola s novým autom Hyundai i30 N TCR, ktoré je podľa jeho vlastných slov najlepšie v kategórii a dáva mu veľkú šancu pravidelne víťaziť.

Homola sa aj v stručnosti vrátil k hodnoteniu minulej sezóny. ,,Bola ťažká a náročná, pretekal som s najlepším jazdcami sveta. Vyhral som síce iba raz, ale na najťažšom portugalskom okruhu Vila Real, čo si veľmi cením. Potom sme mali problémy, technického charakteru aj v tíme. V DG Competition ma totiž považovali za dvojku. Jednako viackrát som zdolal aj silných súperov a myslím si, že som jazdil dobre. Ročník 2018 považujem teda za celkom vydarený.“

Veľmi nádejný jazdec absolvoval zaujímavú a netradičnú zimnú prípravu. Predstavil ju na krátkom videu, kde sme mohli vidieť, že nosil a rúbal drevo, zapaľoval oheň a vozil sa na motokárach. Ďalšou novinkou je jeho nový tím. ,,V TCR Europe bol o mňa veľký záujem, verím, že sme si vybrali najlepšie. Ide o taliansky tím Target competition. Je tam veľmi príjemná atmosféra rodinného tímu s veľkou tradíciou. A talianskemu zoskupeniu som sa upísal aj preto, lebo splnili mi najdôležitejšiu podmienku, aby som si mohol priviezť Jara Krajčiho ako traťového inžiniera. Poznám ho dlho a veľmi dobre sa mi s ním spolupracuje,“ dodal M. Homola. Mimochodom, jeho tím usilovne pracuje aj na popularizácii motošportu na Slovensku.

K dobrým výsledkom mu má pomôcť automobil Hyundai i30 N TCR. ,,Auto je veľmi krásne, som z neho doslova očarený, je  aj najlepšie v TCR. Som rád, že konečne po dvoch rokoch mám konkurencieschopné vozidlo. To je veľmi dôležitá súčasť v boji o dobré umiestnenie," vyhlásil ešte Homola, ktorý sa zároveň stal ambasádor Hyundai N pre Slovensko.

,,TCR Europe s Maťom je pre nás veľmi atraktívna záležitosť, lebo je to nesmierne talentovaný a skvelý športovec. Teší nás, že ho môžeme podporovať a veríme, že mu toto  auto pomôže. Na spolupráci sme sa dohodli veľmi rýchlo a všetci si želáme, aby naše partnerstvo bolo veľmi úspešné," povedal na záver dnešnej tlačovej besedy marketingový manažér spoločnosti Hyundai Slovensko Marek Kopča.

Itinerár TCR Europe 2019:
27. - 28. apríla - Hungaroring, Maďarsko
25. - 26. mája - Hockenheimring, Nemecko
8. - 9. júna - Circuit De Spa-Francorchamps, Belgicko
13. - 14. júla - Red Bull Ring, Rakúsko
3. - 4. augusta - Motorsport Arena Oschersleben, Nemecko
21. - 22. septembra - Circuit de Barcelona Catalunya, Španielsko
12. - 13. októbra - Autodromo di Monza, Taliansko

(mv)

Páčil sa vám článok?