Viceprimátor Káčer: Bratislava musí žiť hokejom!

10.3.2019
0
Juraj Káčer

Zdroj: Marian Dekan

Páčil sa vám článok?

Hoci Slovensko nehrá na hokejových majstrovstvách sveta zápasy v základnej skupine v hlavnom meste, viceprimátor Juraj Káčer chce, aby aj napriek tomu Bratislava žila po celý čas hokejom.

„Snažíme sa po marketingovej stránke priviesť naše mesto k farbám hokeja. Preto pripravujeme viacero zaujímavých vecí,“ povedal pre Bratislavské noviny Juraj Káčer, ktorý má hokejové majstrovstvá na starosti. Chceme veľkú rotundu, nie obyčajný fotopoint, kde si ľudia budú môcť urobiť 3D fotky. Určite spravíme všetko pre to, aby bolo mesto vyzdobené. Minimálne v centre. Musí byť všetkým jasné, že sa v Bratislave odohrávajú majstrovstvá sveta v hokeji,“ prezradil Káčer. Veľkoplošná obrazovka s LIVE zápasmi v centre nebude. Jediná obrazovka bude na Trnavskom mýte pred Istropolisom, kde bude obrovská fan zóna, o ktorú sa bude starať Prípravný výbor MS v hokeji. Vstup do nej bude voľný.

Pre držiteľov lístkov na zápas by mala byť zadarmo MHD smerujúca na štadión, aby v jeho okolí nekolabovala doprava. „Preto sa počíta s navýšením rozpočtu pre Dopravný podnik o 120 tisíc eur,“ dodal Káčer. Záchytné parkoviská sa pripravujú na Tyršovom nábreží, na Futbalovom štadióne Dúbravka (bývalé SKP), na Technickej ulici a Zlatých pieskoch.

Zdroj: Marian Dekan

​Z rozpočtu mesta sa bude hradiť aj nové osvetlenie štadióna, marketingová kocka nad ľadovou plochou či turnikety, ktoré chce po meste Medzinárodný hokejový zväz. Ten žiada ešte nové mantinely, gumy, nové prvky, wifi zóny. Tie budú stáť 500-tisíc eur a pôjdu z rozpočtu Slovenského hokejového zväzu. Okrem toho zväz mestu zaplatí 300-tisíc za energie na štadióne a ďalších 500-tisíc za prenájom štadióna.

(lb)

Páčil sa vám článok?