FOTO a VIDEO: Halovým majstrom Európy v šprinte sa stal Bratislavčan Ján Volko!

3.3.2019

Zdroj: FB Slovenský atletický zväz

Páčil sa vám článok?

Na majstrovstvách Európy v škótskom Glasgowe mal obhajovať striebornú medailu v šprinte z roku 2017 aj Bratislavčan Ján Volko. Na šampionát cestoval zranený a nebolo isté či nastúpi, ale napokon štartoval a bol vo finále zo všetkých najrýchlejší, takže získal zlatú medailu i titul kontinentálneho šampióna...

Ján Volko pred začiatkom Majstrovstiev Európy v škótskom Glasgowe povedal, že jeho šanca či nastúpi, je rovnako veľká ako to, že na šampionáte sa nepredstaví. Tiež povedal, že ak napokon pobeží, tak na medailu vôbec nemyslí a za úspech bude považovať účasť vo finálovom behu. Na ten napokon včera, teda v sobotu 2.marca 2019 v šprinte na 60 metrov nastúpil a do cieľa dobehol ako prvý v čase 6:61.

Ten bol síce o dve stotiny horší ako pri jeho zisku striebra pred dvoma rokmi, ale tentokrát z toho bolo prvenstvo a titul úradujúceho majstra Európy. Netreba hádam pripomínať, že je to pre Bratislavu aj slovenskú atletiku obrovský úspech! Nový kontinentálny šampión má 22-rokov a pochádza z Karlovej Vsi. Pôvodne sa chcel stať futbalistom, ale bol tak rýchly, že lopta mu iba zavadzala a preto sa vrhol na atletiku. A urobil určite dobre.

„Rozhodnutie štartovať nebolo iba moje, ale celého tímu. Boh ma však dotlačil k tomu, aby som do Glasgowa išiel a dal mi možnosť štartovať. Chcel, aby som tu bol a – toto je výsledok,“ tešil sa halový európsky šampión Ján Volko, ktorému pre problémy s ľavým zadným stehenným svalom hrozilo, že na halových ME nebude štartovať.

Zdroj: Pavol Uhrín

​Jeho skvelý Team Volko, tréneri Naďa Bendová, Róbert Kresťanko, fyzioterapeutka Jana Závacká (všetci na snímke z chvíľ medzi semifinále a finále, keď Janko pocítil znova bolesť), však urobil zázrak a bratislavský mladík je majster Európy. Ani sa nečudujeme, že Naďa Bendová si od šťastia poplakala.

Zdroj: Peter Uhrín

Rozhovor s novým majstrom Európy v šprinte mužov Jánom Volkom:

​(ars)

Páčil sa vám článok?