Tip na voľný čas: Kam za športom cez víkend? Hlavnou hviezdou bude Volko

15.2.2019
0
Ján Volko

Zdroj: atletika.sk

Páčil sa vám článok?

Aj tento víkend ponúka v Bratislave zaujímavé a príťažlivé podujatia.  Predovšetkým sú to halové majstrovstvá republiky v atletike s výbornou účasťou a v Hant aréne vyvrcholí počas víkendu Slovenský pohár mužov a žien v basketbale. Vlani sa zo zisku Slovenského pohára tešili medzi mužmi a ženami družstvá z Košíc. 

Hlavným hviezdou na MSR bude šprintér Ján Volko (na fotografii), ktorý bude bojovať o zlatý hetrik. Z jeho pohľadu bude domáci šampionát dôležitý aj v súvislosti s ME:  ,,Budú to možno posledné preteky pred Glasgowom. Chcem sa najmä dobre naladiť. Ťažko odhadnúť, aké časy dosiahnem, ale cítim sa dobre, takže nemám obavy."

Od piatku do nedele budú bratislavské Pasienky hostiť vyvrcholenie Slovenského pohára mužov a žien v basketbale. Program odštartuje v piatok štvrťfinálovými súbojmi mužov, víťazné mužstvá čakajú v sobotu semifinálové súboje. V nedeľu sa následne uskutoční v kategórii mužov iba finále (18.00 h).

Domáci Inter vstúpi do pohára nielen ako hostiteľ, ale aj ako najvyššie nasadený tím a najväčší favorit Final Eight. Do tejto role ho pasuje aj počínanie v SBL, veď s bilanciou 20 víťazstiev – 4 prehry vedú ligovú tabuľku. Interisti sa tak do tretice pokúsia o to, čo sa im nepodarilo v rokoch 2014 a 2017 – vybojovať pohár pred vlastným publikom. 

O Slovenský pohár žien zabojujú štyri družstvá. Ich duely o postup do finále sú na programe v sobotu. O deň neskôr bude nasledovať finále (15.30 h) a zápas o 3. miesto (13.00 h).

15. FEBRUÁRA

BASKETBAL: Slovenský pohár mužov - Bratislava-Hant aréna - štvrťfinále: PP & TV Raj Žilina - BC Prievidza (13.00), BK Levickí Patrioti - MBK Rieker Com-Therm Komárno (15.30), BK Inter Bratislava - MŠK BO Holíč (18.00), Iskra Svit - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves (20.15)

16. FEBRUÁRA

ATLETIKA: Halové majstrovstvá Slovenska (aj veteráni) - Bratislava-hala Elán (15.00)

BASKETBAL: Slovenský pohár mužov - Bratislava-Hant aréna – semifinále víťaz BK Inter Bratislava/MŠK BO Holíč - víťaz PP & TV Raj Žilina/BC Prievidza (18.00)
víťaz BK Levickí Patrioti/MBK Rieker Com-Therm Komárno - víťaz Iskra Svit/BK 04 AC LB Spišská Nová Ves (20.15)

BASKETBAL: Slovenský pohár žien - Bratislava-Hant aréna - semifinále

17. FEBRUÁRA

ATLETIKA: Račiansky kros - zima - Bratislava-Rača (10.00)

ATLETIKA: Halové majstrovstvá Slovenska (aj veteráni) - Bratislava-hala Elán (14.00) 

BASKETBAL: Slovenský pohár mužov - Bratislava-Hant aréna - finále (18.00)
BASKETBAL: Slovenský pohár žien - Bratislava-Hant aréna - o 3. miesto (13.00), finále (15.30)

(mv)

Páčil sa vám článok?