Basketbalisti trocha netradične: Veľká udalosť dopadla na výbornú

15.2.2019
0
Basketbalista roka

Zdroj: Milina Strihovská

Páčil sa vám článok?

Slovenská basketbalová liga si dala na chvíľu pohov. Tento víkend je totiž na programe finálový turnaj Slovenského pohára mužov a žien. Hostiť ho od piatka 15. do nedele 17. februára bude naše hlavné mesto, dejiskom všetkých zápasov je športová hala na Pasienkoch, ktorá sa o deň skôr, na Valentína, vo štvrtok 14. februára, premenila na plesovú sálu.

Veľká spoločenská udalosť spojená  s  1. reprezentačným basketbalovým plesom a s vyhlasovaním najlepšieho  basketbalistu roka a basketbalistky roka, či uvedenie legiend do Siene slávy, dopadla na výbornú.  Víťazmi ankety o najlepších basketbalistov za rok 2018 sa podľa Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) stali Kyle Kuric a Barbora Bálintová. Pre oboch je to premiérové víťazstvo v ankete, na najvyššom stupienku vymenili Radoslava Rančíka a Žofiu Hruščákovú.

Zdroj: Milina Strihovská

Zo zástupcov Slovenskej basketbalovej ligy sa najvyššie umiestnil pivot Interu Bratislava Michal Baťka. V ankete sa umiestnil na druhom mieste. ,,Veľmi ma teší, že som dostal toľko hlasov, lebo musím úprimne priznať, že minulý rok  nebol až taký úspešný, ako sme očakávali. Nepodarilo sa nám splniť ciele v lige a ani v Slovenskom pohári.  Opäť nám chýbal jeden krôčik, ale Kyle Kuric je fakt hráč top úrovne v Európe. Mám čo dobiehať. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Cieľom je byť hlavne zdravý a ísť krok po kroku," zdôraznil  reprezentant Slovenska.

Zdroj: Milina Strihovská

​Novými členmi Siene slávy slovenského basketbalu sa vo štvrtok stali Ľubomír Kotleba a in memoriam Kuro Uberal a Antonína Nováková, za slobodna Záchvějová.  Ľubomír Kotleba, ktorý sa narodil 31. marca 1946 v Bratislave a na Vysokej škole ekonomickej (VŠE) získal titul inžiniera štúdiom cestovného ruchu a verejného stravovania, bol aktívny účastník desiatich za sebou idúcich olympijských hier v období 1980 – 2016. ,,V Moskve, Los Angeles a aj v Soule som bol rozhodca, neskôr v Barcelone, Atlante, Sydney, Aténach, Pekingu, Londýne a ešte aj pred dvomi rokmi v Riu de Janeiro som bol ako technický delegát FIBA. Pracujem síce vo Švajčiarsku, ale do Bratislavy, kde máme s manželkou prenajatý byt sa vždy veľmi rád vraciam. Do roka je to tak štyrikrát, vždy sa zastavím na zväze. O slovenskom basketbale mám celkom dobrý prehľad. Nikdy som nebol dobrý hráč a ani tréner, o to viac ma teší, že som sa presadil na rozhodcovskom a funkcionárskom poli,“  povedal nám 72-ročný vitálny Ľubomír Kotleba, ktorý prakticky rovno z vyhlásenia dnes nad ránom už odcestoval na dôležité rokovanie do Ženevy.

Zdroj: Milina Strihovská

​(mv)

Páčil sa vám článok?