Tip na voľný čas: Kam za športom cez víkend? Elán míting napokon bez Volka

25.1.2019
0
Ján Volko

Zdroj: atletika.sk

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Posledný januárový víkend ponúka skutočne bohaté športové menu. Bratislavčania môžu navštíviť viaceré populárne športy, predovšetkým atletická halová sezóna naberá na obrátkach, ale v plnom prúde sú aj hokej, basketbal a volejbal. 

Elán míting v Bratislave je  tradične súčasťou atletickej halovej sezóny, v nedeľu 27. januára sa uskutoční už jeho 18. ročník. Dve najväčšie slovenské esá však budú absentovať. Matej Tóth, olympijský víťaz na 50 km v Riu de Janeiro, mal štartovať na 5000 m, ale pre problémy so stehenným svalom svoju tohtosezónnu súťažnú premiéru musel odložiť. Ako sme sa dnes dozvedeli, realizačný tím Jána Volka, ktorý sa mal predstaviť na šesťdesiatke, napokon v poslednej chvíli uprednostnil lukratívnejší parížsky míting pred bratislavským.

V extralige volejbalistiek narazia na seba v mestskom derby prvé dve družstvá Slávia EU a Strabag. Víťazná séria úradujúceho majstra Strabagu v tejto sezóne sa zastavila na čísle trinásť. Po tom, ako zverenkyne trénera Tomáša Vargu prehrali v 1. kole ešte 29. septembra na palubovke svojho najväčšieho rivala bratislavskej Slávie EU 0:3, vyhrali v extralige trinásť duelov za sebou. Minulý týždeň však nečakane prehrali doma s Pezinkom 2:3. 

Basketbalisti Interu si v domácom súboji s veľkým rivalom Prievidzou chcú upevniť prvé miesto. Hokejisti HC Slovan po sérii deviatich prehier v rade privítajú Dinamo Minsk. Proti tomuto súperovi by mohli konečne zaznamenať prvé víťazstvo v tomto roku.   HC Bratislava si v I. lige celkom dobre počína, tentoraz privíta suseda v tabuľke Považskú Bystricu. 

25. JANUÁR

HOKEJ: St. Nicolaus I. liga  - 42. kolo: HC Osmos Bratislava - HK '95 Považská Bystrica (ZŠ V. Dzurillu, 18.00 h)

26. JANUÁR

ATLETIKA: Míting olympijských nádejí krajín V4 (hala Elán, 12.00 h)

FUTBAL: prípravný: FC Petržalka – MŠK Púchov (Ovsište, 15.00 h)

BASKETBAL: SBL mužov - 25. kolo: BK Inter Bratislava - BC Prievidza (Hant aréna, 18.00 h)
HOKEJ: Kontinentálna hokejová liga (KHL): HC Slovan Bratislava - Dinamo Minsk (ZŠ Ondreja Nepelu,17.00 h)
LUKOSTREĽBA: Slovenský pohár v halovej lukostreľbe - región 1 - Bratislava-Petržalka, Bratislava-Dúbravka (ZŠ Dudova 9.00, ZŠ Batkova 10.00 h)
VOLEJBAL: Parfems.sk extraliga žien - nadstavbová časť - A-skupina o 1. - 4. miesto - 2. kolo: Slávia EU Bratislava - Strabag VC Bratislava (ŠH Mladosť, 19.00 h)

CURLING: Majstrovstvá Slovenska párov - Ružinov (8.00 h)

27. JANUÁRA

ATLETIKA: Halové majstrovstvá Slovenska v chôdzi dospelých a dorastu -  (hala Elán, 10.30)

ATLETIKA: Halový míting Elán – 18. ročník (hala Elán, 13.40

CURLING: Majstrovstvá Slovenska párov - Ružinov (8.00)

(mv)

 

 

 

 

 

 

Páčil sa vám článok?