Posledná šanca: Športové kluby majú ešte pár dní na podanie žiadosti o dotáciu

9.1.2019
0
Šport - BSK

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Športové zväzy na území Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) majú ešte niekoľko dní na prihlásenie sa do tohtoročnej dotačnej výzvy. Projekty so žiadosťami o finančnú podporu je potrebné podávať do 18. januára.

V Bratislavskej regionálnej dotačnej schéme (BRDS) na podporu športových aktivít je tentoraz alokovaných vyše 130.000 eur. "Sledujeme zvýšenie záujmu mládeže o šport, snahu o zvýšenie ich telesnej zdatnosti, správne využitie voľného času, ale aj prepojenie medzi školami a zväzmi alebo aj ich členskými klubmi. Ako náborovými zariadeniami, ktoré produkujú reprezentantov alebo pretekárov pre výkonnostný a vrcholový šport," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Podpora je určená pre krajské športové zväzy pôsobiace v Bratislavskom kraji, ktoré majú vo svojej členskej základni registrovaných športovcov v kategórii detí a mládeže do 23 rokov. Výzva sa tiež týka oblastných a národných športových zväzov s pôsobnosťou v rámci Bratislavského kraja s členskou základňou registrovaných športovcov v kategórii detí a mládeže do 23 rokov.

Bližšie informácie sú zverejnené na webových stránkach www.brds.sk a www.bratislavskykraj.sk. Žiadatelia o dotáciu by pritom nemali zabúdať, že projekty je potrebné registrovať v elektronickom informačnom systéme (http://dotacie.region-bsk.sk) a zároveň doručiť v tlačenej podobe do podateľne Úradu BSK. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?