Naši o postup na Euro 2000

18.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zásluhou Slovana, ale aj Petržalky či Interu, sa futbalová Bratislava na jeseň trošku prebudila a v stredu 14. októbra môže dať dôkaz, že to neplatí len pre ligu, ale aj pre reprezentáciu.

V poslednom tohtoročnom stretnutí kvalifikácie ME 2000 privítame na Tehelnom poli Portugalsko a výsledok naznačí, či môžeme ísť do budúcoročných zápasov s reálnou šancou na postup.

Náš kormidelník Jozef Jankech oznámil nomináciu v piatok 2. októbra, deň po vypadnutí posledného slovenského zástupcu (Trnavy) v európskych pohároch. Bolo v nej devätnásť hráčov: Vencel (Štrasburg), König, Timko, Varga, Tomaschek, Jančula, Majoroš (všetci Slovan), Kozák, Špilár, Sovič, Németh (všetci 1. FC Košice), Tittel, Karhan, Ujlaky, Bališ (všetci Trnava), Kinder (Middlesbrough), Dubovský (Oviedo), Moravčík (Duisburg), Fabuš (Trenčín). Náhradníci: Susko (Trnava), Kratochvíl, Pinte, Né­meth (všetci Inter), Dzúrik, Zvara (obaja 1. FC). Jozef Jankech k menám povedal: „Možno nehrajú všetci v ligovej súťaži v oslnivej forme, ale v reprezentácií zatiaľ nesklamali a ja im verím.“

Portugalsko by malo prísť naTehelné pole v kompletnej zostave, teda aj s hviezdami - brankárom Vitorom Baiom (Barcelona), obrancami Secretáriom (FC Porto), Dimasom (Fenerbahce), Coutom (Lazio), záložníkmi Figom (Barcelona), Rui Costom (Fiorentina), Danim (Ajax), útočníkmi Joaom Pintom (Benfica), Sá Pintom (San Sebastian), či vychádzajúcou hviezdičkou Nuno Gomesom (Benfica).

A kto by chcel pochybovať o súperovej sile, nech si uvedomí, že Portugalsko má v Lige majstrov hneď dve mužstvá - Benfiku a FC Porto. Viac majú len Španieli - tri, rovnako majú Taliansko, Anglicko, Nemecko...

Michal Minďáš

Páčil sa vám článok?