Dostihy sú dnes zadarmo, jazdci a kone zabojujú aj o cenu Bratislavských novín

22.4.2018
0
Dostihy

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Návštevníci petržalského Závodiska majú dnes (nedeľa 22. apríla) v rámci projektu Bratislavské mestské dni vstup na dostihy zadarmo. A majú sa na čo tešiť!

Na programe je spolu osem rovinových dostihov (vrátane dostihov o Cenu Bratislavských novín). Prvé z ôsmich zápolení odštartuje o 14:00 hodine.

Hlavné zápolenia tretej dostihovej nedele sú tradične venované trojročným kobylám a žrebcom smerujúcim do májových klasických testov. Vo Veľkej cene primátora Bratislavy - 30. Cene trojročných kobýl (I. kat., 1700 m, 7000 €) sa stretáva dvanásť účastníčok zo Slovenska, Česka, Maďarska a Rakúska. Pre deviatku z nich je to sezónny debut.
 
Z okteta žrebcov v Cene 15. výročia BKIS - 32. Cene trojročných žrebcov (I. kat., 1700 m, 7000 €) starohájske tribúny dôverne poznajú zverenca Radka Holčáka King Heart (dž. J. Línek), víťaza Veľkej ceny BBAG a zvoleného za najlepšieho 2-ročného žrebca sezóny 2017. Preveria ho dva zahraničné importy pre české stajne: majiteľ írskeho pasu Darkolva (dž. Z. Šmida) zo stajne Joly a Francúz Mon Cheri (dž. J. Chaloupka) z Lokotransu.
Spoločenskú záštitu nad podujatím prevzal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý prisľúbil aj osobnú účasť. Vstup je v rámci podujatia  Bratislavské mestské dni zadarmo.
(ms)
 
Páčil sa vám článok?