Futbalisti ŠK Slovan vyradili v Slovenskom pohári Spartak Trnava a zahrajú si vo finále!

18.4.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2017/2018. V stredajšom odvetnom stretnutí semifinále remizovali na pôde Spartaka Trnava 1:1, pričom o rovnaký výsledok sa obaja tradiční rivali postarali aj pred dvoma týždňami na Pasienkoch.

Postupujúceho tak určil rozstrel z 11 metrov, v ktorom uspeli zverenci trénera Martina Ševelu 4:3. V odvete viedol Slovan po góle Andraža Šporara z 11. minúty, v 43. minúte vyrovnal Marvin Egho. Postup obhajcu trofeje zariadil v piatej sérii penaltovej lotérie Vukan Savičevič. Finále sa uskutoční v utorok 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, súperom Slovana bude MFK Ružomberok, ktorý vyradil MŠK Žilinu.

Slovan sa už v 11. minúte ujal vedenia a naklonil postupové misky váh na svoju stranu. Chudý po rohu vyrazil loptu len pred nedostatočne bráneného Šporara, ktorý ju zblízka poslal do siete - 0:1. V derby dvoch najslávnejších slovenských klubov sa od úvodných minút iskrilo. Čanturišvilimu tvrdý zákrok prešiel bez ujmy, za podobný udelil rozhodca P. Hrčka hosťujúcemu kapitánovi Sekuličovi žltú kartu, neskôr ju pomerne prísne videl aj domáci stredopoliar Sloboda. Slovan mal loptu viac na kopačkách, ale šance na jednej i druhej strane chýbali, bojovnosť prevládala nad kvalitou. Až v 38. minúte Čanturišvili po prihrávke Kadleca natiahol Šullu technickou strelou z hranice šestnástky, ktorú brankár Slovana vyrazil na roh. Spartak v závere prvého dejstva pritlačil súpera a dočkal sa vyrovnania v 43. minúte, keď Egho ľavačkou spoza šestnástky obstrelil Šullu - 1:1.
      Slovan nastúpil do druhého polčasu s Hološkom, ktorý nahradil Čavriča. V 49. minúte vyskúšal šťastie zo strednej vzdialenosti Nono, ale Chudý jeho pokus mieriaci vedľa ľavej žrde kontroloval. Ani v 55. minúte nemusel trnavský brankár zasahovať, Holmanova strela z hranice pokutového územia bola veľmi nepresná. V 58. minúte sa však Chudý vyznamenal, keď najskôr vyrazil štipľavú strelu Mohu a následne tesne pred bránkovou čiarou vyboxoval hlavičku Hološka, ktorá volala po góle. Slovan mal navrch, v ďalšej príležitosi bol aktívny Hološko, ale Chudý opäť podržal svoj tím. Ten skúšal šťastie z brejkov, ale obrana "belasých" bola nepriepustná. V závere stretnutia už ani jedno mužstvo neriskovalo, spoľahlo sa na jedenástkový rozstrel. V ňom rozhodol Savičevič o postupe Slovana.

Nestor El Maestro, tréner Spartaka Trnava: „Gratulujem Slovanu k postupu do finále. Tento pohár je malý, nudný a nezaujímavý, ale nechcem povedať, že sme dnes nechceli vyhrať a zabojovať oň vo finále. Trošku sme sklamaní. V tomto ročníku sa v slovenskom futbale udiali veľké zmeny. Teší ma, že veľký a silný Slovan sa sústredí na tento malý a nedôležitý pohár. Pred nami sú väčšie ciele, každý ďalší zápas vnímame ako finále, hoci do toho pohárového sa nám nepodarilo dostať. Teší ma progres mužstva a som veľmi hrdý na chalanov za to, že prešli naozaj veľmi ťažkú pohárovú cestu."

Martin Ševela, tréner ŠK Slovan Bratislava: „Tlak sme necítili, ale motivácia hrať finále a vrátiť sa na tento futbalový štadión bola veľká. Finále sa nehrá každý rok, tešíme sa na neho. Jednoznačne chceme v tejto sezóne získať aspoň jednu trofej. Jedenástky sme trénovali len včera, aj to len traja-štyria hráči. Nechcel som chalanov dostávať pod tlak. Mišo Šulla bol veľmi dobre pripravený, pomohol nám svojimi zákrokmi."

 Boris Godál, kapitán Spartaka Trnava: „Mrzí ma, že v oboch zápasoch so Slovanom sme doťahovali výsledok a dnes sme navyše inkasovali zo štandardnej situácie, ktorých bránenie nám počas tejto sezóny funguje na výbornú. Do polčasu sme vyrovnali a potom to bolo o jednej šanci. Brankár nás podržal pri dvoch príležitostiach súpera, my sme mali len také pološance, zápas smeroval do penált. Slovan premenil štyri a postúpil. Škoda, mohli sme zažiť vo finále fantastickú domácu atmosféru na pravdepodobne vypredanom štadióne. Boli sme blízko, ale už sa pozeráme ďalej. Počas sezóny sme to hovorili viackrát, ale najbližší zápas v Ružomberku môže byť skutočne najkľúčovejší a už sa na neho sústredíme."

Michal Šulla, brankár ŠK Slovan Bratislava: „Škoda, že sme si postup neuhrali v riadnom hracom čase, šance sme na to mali. V druhom polčase som bol prakticky bez práce, hralo sa väčšinou na polovici Trnavy. Strelcov súpera som špeciálne neštudoval, hanlivé pokriky na moju adresu som si nevšímal, sústredil som sa na seba. Som rád, že to vyšlo. Slovan je najväčší klub, každá trofej sa počíta, aj táto pohárová nás poteší."

Slovenský pohár - Slovnaft Cup 2017/2018, 2. zápas semifinále:
      FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (1:1), 3:4 v rozstrele z 11 m
      Góly: 43. Egho - 11. Šporar. Rozhodovali: P. Hrčka - E. Weiss, D. Hrčka, ŽK: Sloboda - Sekulič, Bajrič, 6180 divákov.
      Rozstrel: Jirka - 1:0, Moha - nedal, Pehlivan - nedal, Hološko - 1:1, Yilmaz - nedal, Božikov - 1:2, Čanturišvili - 2:2, Holman - 2:3, Godál - 3:3, Savičevič - 3:4.
      zostavy a striedania:
      Trnava: Chudý - Kadlec, Hladík, Godál, Čivič - Pehlivan, Sloboda (75. Yilmaz), Čanturišvili - Jirka, Pekár (55. Ofosu), Egho (87. Tóth)
      Slovan: Šulla - Sekulič (80. Saláta), Bajrič, Božikov, Rundič - Nono - Čavrič (46. Hološko), Rabiu (72. Savičevič), Holman, Moha - Šporar
      /prvý zápas 1:1, ŠK Slovan Bratislava postúpil do finále/

(TASR, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?