Nový „zimák” otvoria možno už v októbri

16.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke na Harmincovej ulici by mal byť tento rok otvorený nový zimný štadión. Správa telovýchovných a rekreačných zariadení mesta Bratisla­vy (STARZ), ktorá je správcom tohto zariadenia, začala v pondelok 5. októbra so skúšobnou prevádzkou.

Zimný štadión, na ktorého dokončenie Bra­tislav­čania čakali desať rokov, by mal túto sezónu opäť slúžiť verejnosti.

Štadión funkciu verejného klziska už plnil v rokoch 1986 až 1988 ešte ako otvorená ľadová plocha. Potom padlo rozhodnutie zakrytím plochy vytvoriť krytý zimný štadión. Zastrešenie štadióna bolo hotové v roku 1989, no tým sa práce na klzisku skončili. Pôvodné mantinely sú dodnes využívané na ihrisku v Dúbravke, kde sa hráva hokej s loptičkou. Zariadenie strojovne bolo postupne rozkradnuté.

Pred časom sa objavili úvahy využiť túto stavbu na komerčné účely, no nakoniec sa rozhodlo, že zimný štadión bude dokončený. Vzhľadom na absolútny nedostatok športových plôch v Bratislave, o ľadových plochách ani nehovoriac, to bolo jediné rozumné riešenie. Dezolátny stav, v ktorom sa štadión po rokoch chátrania ocitol, si v konečnom dôsledku vyžiadal investície vo výške 54 miliónov korún.

Nový zimný štadión v Dúbravke bude mať ako jediný na Slovensku rozmery kanadského ihriska. Vybavenie štadióna budú zatiaľ tvoriť len šatne športovcov a pre verejnosť. V budúcnosti sa ráta aj s výstavbou tribún, pokiaľ sa nájde dostatok investičných prostriedkov.

Po skončení skúšobnej prevádzky a získaní definitívneho kolaudačného rozhodnutia by chcel STARZ začať s normálnou prevádzkou ešte tento mesiac. Nie je však vylúčené, že pre nedostatok finančných prostriedkov sa tento termín ešte posunie. Verejnosť bude môcť nový zimný štadión využívať v utorok a cez víkend.

(mil)

Páčil sa vám článok?