Športoviská v Matadorke chcú zachovať

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

V posledných dňoch sa v médiách objavili správy o predaji pozemkov, na ktorých v súčasnosti existujú a fungujú viaceré športoviská vrátane kúpaliska v lokalite známej ako Matadorka v Petržalke.

Ihriská vznikli v minulých desaťročiach a k ich vzniku prispela aj v minulosti známa Akcia Z. Podľa hovorkyne petržalského starostu Milky Podmajerskej nezrovnalosti v zápisoch v katastri a nevysporiadanie pozemkov využila akciová spoločnosť Matador a dala si ich prostredníctvom Fondu národného majetku zapísať do listu vlastníctva ako majetok bývalého štátneho podniku Matador, ktorý je toho času v konkurze.

„Petržalčania majú k ihriskám i ku kúpalisku vzťah, nielen preto, že boli budované v Akcii Z, a pozorne sledujú, čo sa s nimi deje a, samozrejme, tak predpokladajú, že ostanú zachované aj pre budúcnosť,“ uviedla M. Podmajerská.

Spoločnosť Matador chce podľa nej v súčasnosti predať všetky svoje majetky v hlavnom meste, a to aj bez ohľadu na to, aká bude ich budúcnosť. Tak došlo aj k tomu, že pozemky pod ihriskami i kúpaliskom majú nového vlastníka - spoločnosť Vienna Gate, ktorý tu mieni v zastúpení holandského investora realizovať investície v prevažnej miere v podobe bytovej výstavby.

Starosta Petržalky Vladimír Bajan osobne rokoval s prokuristom nového vlastníka - spoločnosti Vienna Gate - a vysvetlil mu záujem mestskej časti Petržalka i hlavného mesta Bratislavy zachovať jestvujúce športoviská a snažil sa aj o hľadanie alternatívnych riešení, v krajnom prípade výstavby adekvátnych športovísk v inej lokalite Petržalky. „Ani starosta, ani poslanci, ani mestská časť, ani mesto nechcú rušiť Miestny športový klub Iskra Petržalka, práve naopak, sú v pozícii tých, ktorí chcú takejto skutočnosti zabrániť a podnikajú týmto smerom aj potrebné opatrenia,“ vyhlásila M. Podmajerská. „V súčasnosti zvažujú ďalšie kroky, ktorými by zabránili zrušeniu športovísk - dajú preskúmať zápis pozemkov do vlastníctva spoločnosti Matador a budú iniciovať aj ďalšie kroky.“

Stanovisko predstaviteľov spoločností Vienna Gate a Matador sa nám do uzávierky nepodarilo získať.

Páčil sa vám článok?