Karlovka má takmer kompletný tím pre novú sezónu

3.7.2016
0
Karlovka má takmer kompletný tím pre novú sezónu - karlovka_basket
Páčil sa vám článok?

Účastník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy VŠEMvs Karlovka Bratislava má takmer kompletný tím pre novú sezónu. Informáciu priniesla oficiálna ligová stránka.

Karlovka skončila v druhej sezóne medzi elitou na siedmom mieste, na čo reagovalo vedenie klubu viacerými zmenami. Najvýraznejšími prešiel realizačný tím, kde sa z asistentskej pozície posunul na miesto hlavného trénera Peter Ivanovič, pre ktorého to bude premiéra v najvyššej súťaži. Z konkurenčného Interu získali českého asistenta trénera Tomáša Poláka a dvojicu doplní František Kubala, ktorý nahradí na lavičke Branislava Brliťa.

Zmenami prešiel aj samotný hráčsky káder. "Skončili Michal Rosival, Dominik Hlivák a Miroslav Žilík. Pre nás je najciteľnejšou stratou odchod lídra Lukáša Hofericu i predčasný koniec Miroslava Žilíka. S oboma sme sa rozišli korektne a držíme im palce v ich naštartovaných kariérach," citovala basketliga.sk slová manažéra Karlovky. Až na dva hráčske otázniky, majú Karlovešťania takmer hotový tím pre sezónu 2016/2017. "Záujem máme ešte o člena juniorského tímu Jakuba Pasovského. Rokujeme ešte s Ivanom Židzikom o pokračovaní v našom klube. S približne šestnástkou hráčov odštartujeme 8. augusta letnú prípravu, ale počas roka dostanú priestor talentovaní hráči z B-tímu a juniorky, ktorí si to svojím prístupom a výkonnosťou zaslúžia," dodal Kubala.

Aj napriek viacerým zmenám zostávajú podľa karloveského manažéra ciele pred novým ročníkom nemenné: "Budeme sa ich snažiť postupne nahradiť. Či sa to podarí, ukáže až čas. Stále budeme stavať našu hru na tímovom výkone a mladíckej agresivite. Uvidíme, aké kádre postavia ostatné tímy, podľa ktorých si potom budeme môcť stanoviť naše tabuľkové ambície. Naším primárnym cieľom naďalej zostáva rozvoj talentu, schopností a osobností mladých slovenských hráčov v profesionálnej súťaži."

Zloženie tímu VŠEMvs Karlovka Bratislava pre sezónu 2016/2017

  • rozohrávači: Michal Kožár, Róbert Bečarik, Dávid Abrhám, Matúš Jurčina
  • krídelníci: Andrej Galád, Marek Mäsiar, Michal Podhorský, Filip Lehman, Filip Halmeš
  • pivoti: Branislav Brliť, Juraj Hašan, Daniel Stránsky, Juraj Krajčír, Samuel Hanák, Róbert Slezák
  • tréner: Peter Ivanovič, asistenti trénera: Tomáš Polák a František Kubala

(TASR)

Páčil sa vám článok?