Rača prenajala pozemky na výstavbu SAR

25.11.2014
0
Rača prenajala pozemky na výstavbu sar - sar1
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača prenajala spoločnosti LBG Aréna, s.r.o., mestské pozemky na výstavbu multifunkčného športového areálu SAR na Černockého ulici. Podľa zmluvy sa LBG Aréna zaväzuje urobiť všetky úkony potrebné na to, aby stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť najneskôr do dvoch rokov.

Podľa zmluvy sa nájomca zaväzuje na prenajatých pozemkoch zachovať BMX dráhu a odstrániť zemné valy, betónový ovál a zabezpečiť prekládku vodného toku, ako aj prekládku vodovodu. V areáli by mali vyrásť bazény, hokejová hala, tenisové kurty, športhotel a ubytovňa pre športovcov, prekrytá plocha na hokejbal, hádzanú, basketbal či malý futbal. Športoviská budú prepojené priehľadnými stenami a bude do nich výhľad z vonkajšej pešej promenády. Tá ponúkne oddychovú zónu a skejtpark.

Za projektom SAR je hokejista Ľubomír Višňovský. „V areáli bude aj niečo, čo na Slovensku ešte nemáme. Nechcem ale všetko dopredu prezrádzať. Nechceme tiež kaziť nič, čo je už vybudované, takže tam ponecháme aj bikrosový areál,“ uviedol Ľubomír Višňovský.

Pozemky na Černockého ulici sú mestské. Rača ich získala do správy tento rok. Podľa územného plánu sú určené na šport. Mestská časť ich prenajala za jedno euro na 30 rokov s možnosťou predĺženia. Podmienkou je, že športový areál investor vybuduje z vlastných peňazí do dvoch rokov od získania stavebného povolenia. Náklady na výstavbu sa odhadujú na päť miliónov eur.

Investor sa zaviazal vyhradiť minimálne 10 hodín týždenne na korčuľovanie a plávanie pre račianske základné a materské školy, ďalej korčuľovanie pre Račanov minimálne dve hodiny týždenne v popoludňajších a večerných hodinách so zľavou a plávanie pre verejnosť minimálne dve hodiny denne v popoludňajších a večerných hodinách.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?