Bratislava má opäť aj prvú hokejovú ligu, HK Ružinov bude rezervou belasých

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Plno zmien sprevádzalo aj začiatok druhej najvyššej hokejovej súťaže. Základnými sú to, že liga sa rozdelila na východnú a západnú časť, že v každej hrá po osem účastníkov a že víťaz play-off postúpi do Extraligy len v takom prípade, ak splní všetky náležitostí k tomu patriace...

Jediný bratislavský zástupca v súťaži HK 99 Ružinov sa sem vracia po krátkom pobyte v nižšej súťaži, no v jeho prípade platí, že ak by aj ligu vyhral, postúpiť nemôže. V pravidlách je totiž zakotvené, že farmárske tímy vyššie nepôjdu. Ružinov je spolu s ďalšími štyrmi klubmi takým prípadom - Ružinov „patrí“ Slovanu, Humenné Košiciam, Nové Zámky Nitre, Považská Bystrica Trenčínu a Ružomberok Liptovskému Mikulášu. Najväčšími kandidátmi na prvenstvo, a tým aj na postup sú zrejme Bystričania na čele s Plavuchom, veľa sa čaká od kežmarského nováčika, kam smerovali revolucionári z Popradu posilnení Klempom, Junasom a spol.

Prvá hokejová liga sa hrá na 44 kôl. Tímy z rovnakých skupín sa najskôr stretnú dvakrát doma a dvakrát vonku, z rozdielnych skupín raz doma, raz vonku. Po 44 kolách sa zostaví spoločná tabuľka, odkiaľ postúpi do play-off dvanásť najlepsích mužstiev. Priamo vo štvrťfinále si zahrajú prví štyria, zvyšných osem mužstiev pôjde do klasickej vyraďovacej fázy. Uvidíme, kam sa túto sezónu dostanú Ružinovčania, ktorí hrajú svoje zápasy na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Ružinove.

Páčil sa vám článok?