Strieborné račianske hokejistky

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prehra 0:6 vo finále bola síce krutá, ale celkove sa pozemné hokejistky KPH Rača môžu tešiť z účinkovania v medzinárodnej súťaži - Interlige.

Počas víkendového finálového turnaja na vlastnej umelej tráve Národného štadióna Pavla Rosu vyhrali Račianky v semifinále nad slovinským tímom HK Moravske Toplice 6:0, no presne tým istým rozdielom podľahli vo finále chorvátskemu klubu HK Zrinjevac.

V Bratislave bojovali o kovy aj muži. Bronz sa podarilo získať pozemkárom ŠK Šenkvice, zlato získali reprezentanti slovinského Lipovca. „V Interlige sme mali štyri kluby a získali sme tri medaily, s čím musíme vysloviť spokojnosť. Je to najviac zo všetkých krajín, účinkujúcich v tejto medzinárodnej súťaži. Na druhej strane nám chýba najcennejší kov. Najmä Račianky mali najvyššie ambície, chceli obhájiť prvenstvo, pri citeľnej neúčasti dvoch opôr - zranenej Tamary Fischerovej a tehotnej Evy Kovalčíkovej sa tento cieľ nepodaril splniť. Hráčky Zrinjevacu však boli lepšie a ich konečný triumf je zaslúžený,“ povedal generálny sekretár Slovenského zväzu pozemného hokeja Ľuboš Kamendy.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie