Jar zatiaľ prvoligistom žičí, Artmedia je znovu prvá, Inter zbiera cenné body

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Aj posledný víkend potvrdil, že bratislavské mužstvá si dobre načasovali formu na jarnú časť najvyššej futbalovej súťaže. Keďže sa darí aj Slovanu v 2. lige, fanúšik v hlavnom meste môže mať znovu radosť z futbalu. Jar zatiaľ naznačuje, že zimné prípravy boli kvalitné!

Na pravom brehu Dunaja definitívne zažehnali obavy zo zimného výpredaja mužstva a z odchodu trénerskej dvojice Weiss - Hipp. Nový kormidelník Ladislav Molnár okamžite naštartoval svoj motor a jeho jarná bilancia je úctyhodná: 6 zápasov, páť víťazstiev, jeden nerozhodný výsledok. „Som rád, že sa nám darí, aj keď práve z posledného duelu proti Trenčínu som mal určité obavy. Bál som sa, či hráči súpera podvedome nepodcenia. Našťastie sa tak nestalo a okrem víťazstvá sme svojím výkonom diváka určite pobavili,“ tvrdil spokojný petržalský kormidelník. Artmediu teraz čaká náročná séria. Už v stredu nastúpila na odvetný zápas semifinále Slovenského pohára s Ružomberkom, prvé stretnutie pod Čebraťom prehrala 0:2 (odveta sa skončila po našej uzávierke), v sobotu ju privíta prebudený Inter a potom už príde na rad ďalší z duelov jari: Trnava - Artmedia!

Spokojnosť vládne aj na Pasienkoch. Po trénerskej výmene Brezík - Jurkemik sa mužstvu darí. Doma vyhralo nad Púchovom a o ešte väčší šok sa postaralo v Žiline, kde získalo drahocenný bod za remízu 1:1. „Do prestávky sme hrali zle, akoby sme sa báli a pokojne sme mohli inkasovať aj ďalšie góly. V druhom polčase sme sa zlepšili. Pomohli striedania, vypracovali sme si niekoľko sľubných príležitostí a v závere sme vyrovnali. Musím však priznať, že nás podržal skvelý Bernady,“ prizvukoval tréner Ladislav Jurkemik. Žlto-čiernych čaká podobné ťažký program ako Artmediu. Okrem derby, ktoré je na programe v sobotu, cestujú interisti budúci týždeň do Ružomberka, kde ju privíta ďalší adept na ligový titul.

Slovanisti stratili v druhej lige vedenie, ale ich náskok pred štvrtou Šaľou je stále dostatočný na to, aby mužstvo v pohode plnilo svoj cieľ - návrat do najvyššej súťaže. Posledný víkend zaplnili belasí štadión v Michalovciach, odtiaľ si zverenci Jozefa Jankecha priviezli bod za remízu 1:1. „Prvý polčas bol v poriadku. Hrali sme podľa našich predstáv a výsledok sme mohli ešte prikrášliť. Po prestávke sa však hra zmenila. Domáci zvýšili nasadenie, my sme sa zase stiahli a naša bojovnosť už nebola taká, ako pred prestávkou. Remíza je preto spravodlivá,“ priznal Jozef Jankech. Slovanisti hrajú najbližšie doma a v spomienke na veľké prvoligové derby privítajú o záchranu bojujúcu Dunajskú Stredu.

Páčil sa vám článok?