V Slovane opäť stavili na českého trénera, Čadovým asistentom sa stal Pukalovič

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po Milošovi Říhovi a vlaňajšom pokuse s Josefom Augustom sa funkcionári hokejového Slovana rozhodli zaloviť opäť v českých trénerských vodách. Novým kormidelníkom minuloročného majstra sa stal Rostislav Čada, ktorý síce nemá také známe meno ako jeho predchodcovia, ale v hokejových kruhoch si už dokázal získať dostatočný rešpekt. „Je to trénerský búrlivák,“ hovoria o ňom jeho bývalí zverenci.

On sám priznáva: „Je pravda, že počas tréningov trošku kričím. Cez zápasy to však býva ešte hlasnejšie,“ smial sa nový tréner Slovana. „S Rostislavom Čadom sme sa dohodli na dvojročnej zmluve s ročnou opciou,“ prezradil podrobnosti zmluvy generálny manažér Maroš Krajči. Nový kormidelník pôsobil najskôr v brnianskych kluboch - Kométa, Ingstav, Zetor, od roku 1991 do roku 2002 trénoval vo Švajčiarsku, kde ako posledný klub viedol Ambri Piotta. Po návrate do Česka sa objavil na lavičke Plzne, trénoval v Brne a na krátky čas sa vrátil znovu do Švajčiarska (Kloten). „Verím, že v novej sezóne dáme zabudnúť na posledný nevydarený ročník. Slovan je braný ako veľký klub, na Slovensku ako jeden z najväčších, má vždy vysoké ambície, pokúsime sa ich naplniť, verím, že hráči sa o to pobijú,“ prezradil nový kormidelník belasých, ktorý chce prácou nadviazať na to dobré z účinkovaní svojich českých kolegov Říhu a Augustu.

Rostislav Čada okamžite po príchode „vyhnal“ hráčov na ľad. „Chcem spoznať všetkých hráčov, potrebujem si urobiť predstavu najmä o tých mladších,“ vysvetlil dôvod tréner Slovana. Jeho zverencov čaká v najbližších týždňoch tréning na suchu, od júla majú tri týždne dovolenky a 24. júla prvý raz vykorčuľujú na ľad. Spoločne s Čadom bude belasých naháňať aj nový asistent, Róbert Pukalovič, ktorý okrem manažérskych povinností dostal aj funkciu asistenta trénera.

Na prvý tréning sa vybrali túto hráči: Chovan, Maček, Hančák, Devečka, Ďurák, Sloboda, Wagenhoffer, Pukalovič ml., Lauko, Macho, Prokop, Kuľha, Sýkora, Hurtaj, Mucha, Baček, Pašek, Just, Pék, Ulehla, Šinkovič. Chýbali Uram, Hujsa a niektoré posily, medzi ktorými by mal byť jedným z najväčších tromfov skalický Jarolín. Dvadsaťpäťročný útočník sa dohodol s belasými na trojročnom kontrakte. Posilou do obrany by mal byť zase Kolba, ktorý už hrával v Slovane a vracia sa sem okľukou cez Poprad, Havířov, Žilinu a Martin.

Páčil sa vám článok?