Blíži sa ďalší zaujímavý tenisový rok, muži aj ženy zostávajú v Bratislave

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tenisové sťahovanie do Košíc sa zatiaľ odkladá. Aj keď sa pred súbojom Davisovho pohára mužov Slovensko - Belgicko (menej už Pohára federácie Slovensko - Thajsko) uvažovalo, že ho uvidia Košice, všetko zostáva po starom. Obidve stretnutia sa odohrajú v Sibamac Aréne Národného tenisového centra v Bratislave.

„V prípade košickej Steel arény sme vážili všetky za a proti a rozhodli sme sa pre Bratislavu,“ prezradil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška a vysvetlil dôvody: „Davis Cup by sa mal hrať v septembri, čo je však už čas, keď sa bude hrať najvyššia hokejová súťaž. Druhým dôvodom bol fakt, že košická hala má zatiaľ len dočasné užívacie povolenie a čiastočne ešte nie je skolaudovaná.“ Košiciam však dáva do budúcností veľkú nádej: „Ak sa bude hrať nejaké stretnutie v lete, teda v v čase, keď bude rozpustený ľad, bude košický stánok vhodnou alternatívou. Boli by sme radi, keby sa vrcholový tenis dostal aj do iných oblastí, nielen do Bratislavy,“ pokračoval Igor Moška. Duel play-off o záchranu vo Svetovej skupine Slovensko - Belgicko sa odohrá 22.-24. septembra v Sibamac aréne, povrch by mal byť tvrdý (rozhodujúce slovo však bude mať Dominik Hrbatý). Piatkové dvojhry sa začnú o 15. h, sobotňajšia štvorhra o 15. h, nedeľňajšie dvojhry o 14. h. Ceny vstupeniek - piatok: 600 Sk, sobota: 300 Sk, nedeľa: 500 Sk.

Dva mesiace pred mužmi sa v Bratislave predstavia aj ženy, ktoré čaká súboj s Thajskom o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie. Igor Moška: „Kapitán fedcupového tímu Mojmír Mihal ráta so všetkými hráčkami, ktoré sa predstavili na turnaji I. skupiny euroafrickej zóny v Plovdive. Chýbať by teda nemala ani Daniela Hantuchová.“ Pre slovenské reprezentantky je termín stretnutia vhodný, keďže sa hrá v čase, keď sa začína príprava na sériu turnajov v Amerike, ktoré bývajú na podobných tvrdých povrchoch. Pre samotnú Hantuchovú môže byť účasť v zápase aj určitou premiérou, keďže v Bratislave hrala naposledy v júli 2002. Bolo to stretnutie proti Belgicku, hralo sa však v Inchebe...

A ešte jeden tenisový výlet do budúcností: 23. až 29. októbra sa v Sibamac aréne uskutoční turnaj ITF Ritro Slovakia Open (dotácia 75-tisíc dolárov), ktorý má ambície zaradiť sa do okruhu WTA Tour. „Na to však potrebujeme dotáciu aspoň 140-tisíc dolárov a tvrdú prácu v diplomacii. V tomto roku veríme, že v Bratislave privítame 10-15 hráčok z prvej stovky,“ vyjadril svoje želanie Igor Moška.

Páčil sa vám článok?