Slovanisti si vybojovali postup do 1. ligy, šanca na prvenstvo zostala len teoretická

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rozhodnuté, uzavreté! Futbalový Slovan je znovu v najvyššej súťaži. Paradoxne, stalo sa tak po prvej jarnej prehre, ktorú belasí utŕžili v Brezne, dočasnom domove Podbrezovej. Práve prehra poznačila priebeh osláv, ktoré sa začali až cestou domov, keď do slovanistického autobusu priletela zvesť o výsledku duelu Košice - Prešov.

„Ja som už v autobuse nebol,“ priznal tréner Jozef Jankech, skúsený kormidelník, ktorý dostal po rozpačitom jesennom začiatku slovanistickú ekipu na starosť. „Mali sme síce s Košicami stály kontakt, no vystúpil som skôr, už v Žiari, takže ma zvesť o košickej výhre nezastihla medzi ostatnými,“ pokračoval.

Práve Jozef Jankech patril k ľuďom, ktorých postup neprekvapil. „Čakal som, že sa rozhodne už v ten deň. Predpokladal som totiž, že Prešov v Košiciach nevyhrá, čo sa aj potvrdilo. Na druhej strane sme však ostatných súperov až tak veľmi nesledovali, išlo nám hlavne o Slovan, o naše výsledky a výkony.“ Minulý týždeň sa na Tehelnom poli rozhodovalo aj o tom, ktorý tím si zapíše do histórie, že do najvyššej súťaže postúpi ako víťaz druhej ligy. Po výhre 1:0 sa to podarilo východniarom, no pekná návšteva na tribúnach sa mohla presvedčiť, že obe mužstvá si zaslúžia účasť medzi elitou!

Ak sa bude niekedy v budúcností spomínať na sezónu 2005/2006, môže sa hovoriť o solídnosti. Slovan svojich súperov nevalcoval, herne ani výsledkovo, súčasne si však zachoval vysoký štandard. „Oproti jeseni sa mužstvo čiastočne zmenilo, prišli traja noví hráči, výraznou posilou bol najmä Slovák, ale celkové veľké zmeny nenastali,“ myslí si Jozef Jankech. Trošku iné by to však malo byť smerom k najvyššej súťaži. „Hráčsky sme pripravení na 1. ligu, no je jasné, že káder potrebuje doplniť. Vieme aj o rezervách, ktoré sú v mužstve, celkove sme však na najvyššiu súťaž pripravení.“

Belasých by nemal zaskočiť ani zvýšený tlak, ktorý bude na nich vyvíjaný. „Tlak sme cítili aj v druhej lige. Všade, kam sme prišli, sa na nás chceli domáci vytiahnuť. Nikto nám nič nedaroval, všetko sme si museli vybojovať,“ prízvukuje Jozef Jankech.

Páčil sa vám článok?