Futsalisti Slov-maticu majú za sebou ďalšiu úspešnú sezónu, opäť sú majstri

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tomu sa povie ročník ako z rozprávky! Futsalisti Slov-maticu FOFO Bratislava získali v druhej sezóne po sebe slovenský titul a obhájili tak majstrovský post z ročníka 2004/2005. Rozhodla o tom krátka finálová séria s Programom Dubnica, ktorá sa skončila po dvoch zápasoch celkovým víťazstvom 2:0.

Bratislavčania vyhrali už prvý duel (8:2) a na Považie cestovali s upokojujúcim náskokom. Pohodu sa im podarilo potvrdiť aj na súperovom ihrisku, v priebehu celého stretnutia mali vývoj vo vlastných rukách. „Čakali sme ťažkú sériu, pretože Dubnica má svoju kvalitu. V prvom zápase sme síce vyhrali výrazným rozdielom, ale pred odvetou sme sebavedomie nepreháňali, keďže vieme o dubnických kvalitách. Náš finálový súper má silné mužstvo a najmä doma dokáže každého potrápiť,“ prezradil tréner Milan Kollár. Kormidelníka staronového majstra potešil výkon celého tímu, osobitne však vyzdvihol štvoricu Haľko, Várady, Berky, Čambal. „Skutočne skvele im vyšla odveta, zohrali skutočne vynikajúce stretnutie,“ tvrdil Milan Kollár.

Druhý finálový zápas (sledovalo ho 500 divákov) priniesol zaujímavý priebeh. Hostia síce viedli, domáci však vyrovnali na 3:3 a rozhodovalo sa až v závere, ktorý lepšie zvládli Bratislavčania. „V týchto momentoch sa prejavila naša väčšia skúsenosť,“ poznamenal tréner Slov-maticu FOFO a vyzdvihol strelca troch gólov Haľka. „Pochváliť však treba aj brankára Gašparoviča či Váradyho, Mikitu, Berkyho...,“ dodal Milan Kollár. Jeho zverenci získali za titul finančnú prémiu 80-tisíc Sk a už teraz sa tešia na 7. júl, keď v Nyone vyžrebujú futsalovú Ligu majstrov.

Zaujímavosťou dubnického víťazstva bol fakt, že za posledných osem rokov vyhral v Dubnici len Charleroi a okrem neho iba Slov-matic, ktorému sa to podarilo dokonca trikrát. Staronový majster má zase za sebou ročník, v ktorom vyhral 27 z 28 súťažných stretnutí, čo tiež svedčí o jeho kvalitách.

O vydarenej sezóne hovoria aj ďalšie úspechy Slov-maticu FOFO. Jeho B-tím získal titul majstra Bratislavy a áčko si okrem titulu pripísalo triumf vo finále Bratislavského pohára, keď v záverečnom dueli zdolalo Semic 10:2.

Páčil sa vám článok?