V školskom areáli na Nevädzovej ulici majú tartan pre verejnosť

30.10.2013
0
V školskom areáli na nevädzovej ulici majú tartan pre verejnosť - nevadzova_tartan1
Páčil sa vám článok?

Rekreační bežci dostanú v Ružinove možnosť športovať na novej tartanovej dráhe pri Základnej škole Nevädzová. ,,Ľudia už nebudú musieť chodiť do areálu dierou v plote a v polmetrovej tráve hľadať spustnutý bežecký ovál, z ktorého mali nohy ako kominári,“ hovorí ružinovská poslankyňa Viktória Jančošeková (SDKÚ-DS).

Projekt Vráťme šport školám a širokej verejnosti sa pokúšala Jančošeková presadiť už v minulom volebnom období. Až teraz sa však našla vôľa a dostatok hlasov poslancov za SDKÚ-DS a SaS, aby mestská časť poskytla svojim obyvateľom kvalitné športovisko. ,,Základnou podmienkou je, že verejnosť musí mať vstup na športovisko zadarmo,“ dodáva Jančošeková.

Na začiatku bolo 9 spustnutých, desaťročia starých areálov základných škôl. ,,Uvedomili sme si, že tieto areály sú bohatstvom mestskej časti a treba im dať novú tvár tak, aby sa šport stal príťažlivejším pre deti a komfortnejším pre verejnosť,“ vysvetľuje vicestarosta Ružinova Ján Buocik (SDKÚ-DS). Postupne by sa teda mali nových športovísk dočkať na tých školách, kde má mestská časť vyriešený vzťah k pozemkom pod areálom. V týchto dňoch sa začala revitalizácia areálu školy na Vrútockej v Trnávke a pripravená je aj škola na Medzilaboreckej.

(ek)
Foto - Ervín Kotas


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?