Ide sa na ligu, Artmedia posilnila káder

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po dvojtýždňovej prestávke vyplnenej Slovenským pohárom, zápasmi s Nemeckom a kvalifikáciou v Lotyšsku sa cez víkend znovu začnú obe najvyššie futbalové súťaže.

Pre Artmediu to znamená, že by mala zabrať aj na domácich trávnikoch, pretože posledný ligový duel v Banskej Bystrici patril z jej strany k najmenej vydareným a trojgólová prehra bola nepríjemnou sprchou pre úspešného účastníka Ligy majstrov. V ligových zápasoch by jej mal už pomôcť aj český útočník Lukáš Hartig, ktorý na pravý breh Dunaja prestúpil zo Zenitu Petrohrad. Bývalý útočník Sparty prežil svoje najlepšie obdobie v Bohemianse Praha, odkiaľ sa dostal Letnú, kde sa v tom čase pod vedením trénera Hřebíka sformoval zrejme najlepší tím Sparty za posledné roky. Hartig potom odišiel do Ruska, no tam sa veľmi nepresadil napriek tomu, že ho viedol jeho bývalý kormidelník z Dolíčka Vlastimil Petržela. Hartig by nemal byť poslednou posilou Artmedie, nahlas sa hovorí o záujme o púchovského Bakoša, minulý týždeň navyše pribudol do kádra trnavský Konečný.

S posilňovaním chcú pomaličky začať aj na Interi, kde tréner Brezík predĺžil zmluvu a ako potvrdil aj pohárový duel s Artmediou, silne omladený tím nutne potrebuje skvalitniť. „Ukázalo sa, že naši mladí na takého skúseného a kvalitného súpera jednoducho nestačia,“ priznal po prehre 0:2 tréner Karol Brezík. Je len na funkcionároch, či skutočne privedú na Pasienky nejaké posily, alebo nechajú interistickú omladinu utopiť sa vo vlastnej šťave... (mm)

Vráti sa Cíger

na belasý ľad?

BRATISLAVA

Fanúšikovia Slovana si už zvykli, že keď sa blíži vyvrcholenie najvyššej hokejovej súťaže, do mužstva sa vracia Zdeno Cíger. Výnimkou zrejme nebude ani nový ročník. Nový tréner Josef Augusta ho zatiaľ v príprave neprivítal a nikto nevie, či sa Zdeno vráti, a ak sa vráti, kedy sa tak stane...

„So Zdenom som hovoril a potvrdil mi, že sa ešte nerozhodol. Ak sa však rozhodne pre návrat, chce, aby to bolo čo najskôr, nie až v play-off. Cígera by som v mužstve veľmi rád privítal, mladší hráči by ho zase radi videli na ľade, bol by im vzorom,“ prezradil Josef Augusta, ktorý už má pre Zdena pripravených spoluhráčov. „Z pohľadu útočných formácii by bolo najlepšie, keby hral s Jánošom.“

Páčil sa vám článok?