Teplú jeseň vystriedala studená zima

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V novembri vyzeralo všetko nádejne! Slovenskú futbalovú reprezentáciu čakala baráž o postup na majstrovstvá sveta 2006, Artmedia bola len krôčik od postupu do osemfinále Ligy majstrov, tenisti sa hotovali na finále Davisovho pohára, no a všetci verili, že hokejisti prelomia olympijské prekliatie a v Turíne budú bojovať o medailu. Prešli však necelé tri mesiace a futbalovo-hokejovo-tenisová horúčka klesla pod bod mrazu.

Začali to tenisti, ktorí tak dlho klamali verejnosť s Beckovým dopingom, až sa to obrátilo proti nim. Nasledovala prehra v úvodnom stretnutí v Čile, po ktorom slovenský mužský tenis padol hlboko a bolestivo (nezachránili to už ani rozprávky o zlých škriatkoch nalievajúcich doping do Beckových pohárov...)

Futbalisti ešte v novembri pokašlali baráž, ale verili sme, že zostane aspoň Artmedia a tá to na jar všetkým ukáže. Po pár týždňoch však máme aj po petržalskom klube. Najskôr prišli nešťastné zdravotné patálie Juraja Čobeja, nasledoval výpredaj hráčov, do toho prišla domáca prehra s Levski, odchod trénera Weissa, naštvatí fanúšikovia, ktorí nesúhlasili už s premenovaním klubu a teraz ani s jeho premiestnením na iné miesto a jesenná európska šťuka môže znovu začínať od piky.

A minulý týždeň prišiel slovenský fanúšik aj o poslednú nádej. Hokejisti nedotiahli svoju olympijskú púť štvrťfinálovým víťazstvom nad Čechmi a skončili pred bránami bojov o medaily. Výhry nad Rusmi, Švédmi a Američanmi síce tešia, ale ubolenú fanúšikovskú dušičku nezachránia.

Je tu marec a športová eufória spred troch-štyroch mesiacov je zabudnutá. Isté je, že tenisti na ňu tento rok nenadviažu, futbalisti len začnú ďalšiu kvalifikáciu a Artmedia sa bude tiež iba dávať dohromady. Hokejisti to majú relatívne najľahšie. Už v máji ich čakajú majstrovstvá sveta a tie možno dajú zabudnúť na Turín, aj keď - olympiáda je olympiáda a hoci na svetový šampionát prídu všetky tímy, v drvivej väčšine to budú len torzá z Turína... Slovenský fanúšik si musí začať zvykať - nie každý rok sa prežívajú také mesiace ako v roku 2005!

Páčil sa vám článok?