Mladí futbalisti dostanú ihrisko späť

28.6.2013
0
Mladí futbalisti dostanú ihrisko späť - molecova_ihrisko
Páčil sa vám článok?

Karloveskí futbalisti budú môcť od nového roka trénovať na ihrisku na Molecovej ulici ako za starých čias. Dotknuté strany sa dohodli, že ihrisko bude mať v prenájme Futbalový klub mládeže Karlova Ves. Keď nebudú na ihrisku trénovať futbalisti, Karloveský športový klub môže ihrisko prenajímať aj iným záujemcom s nepravidelnou športovou činnosťou.

Ihrisko mal od Karloveského športového klubu do novembra prenajatý Futbalový klub mládeže Karlova Ves. Na jeseň však miestna kontrolórka zistila, že nájomné zmluvy sú neplatné, pretože neboli zverejnené na internete. Karloveský športový klub vzápätí prenajal ihrisko novému občianskemu združeniu Rodeko, ktoré nevykonáva žiadnu športovú činnosť. Po protestoch rodičov mladých futbalistov Rodeko vo februári 2013 prisľúbilo, že do konca roka môžu futbalisti v areáli trénovať bezplatne.

Podpredseda futbalového klubu Richard Savčinský tvrdí, že riaditeľ Karloveského športového klubu nemal právo podpísať zmluvy s občianskym združením, ktoré nie je športovým oddielom. Vinu nesie podľa neho aj starostka Iveta Hanulíková (Smer-SD), ktorá mala navrhnúť odvolanie riaditeľa športového klubu.

Futbalový klub mládeže, Karloveský športový klub, Rodeko a mestská časť sa nevedeli dohodnúť o užívaní ihriska, preto sa 10. júna 2013 z iniciatívy Futbalového klubu mládeže stretli s primátorom Milanom Ftáčnikom (nezávislý s podporou Smeru-SD). Na stretnutí sa ľady pohli a došlo k dohode, že mestská časť a Karloveský športový klub do konca júna pripravia návrh zmluvy o prenájme areálu Futbalovému klubu mládeže od 1. januára 2014.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?