Na Divokej vode sa zúčastnili na pikniku stovky ľudí

28.4.2013
0
Na divokej vode sa zúčastnili na pikniku stovky ľudí - piknik_bike5
Páčil sa vám článok?

Stovky ľudí otvorili v sobotu na Divokej vode v Čunove letnú sezónu akciou Bratislavského samosprávneho kraja Piknik&Bike. Pripravené boli piknikové koše, rôzne športové aktivity, živá hudba, program pre deti, súťaže, tombola aj autogramiáda slovenskej vodáckej elity. Na akcii tiež vyhodnotili súťaž Objavuj poklady bratislavského regiónu.

Tento projekt má podľa predsedu BSK Pavla Freša za úlohu v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu vytiahnuť ľudí z nákupných centier, obývačiek a od počítačov a ukázať im zaujímavé miesta Bratislavského kraja. Ako dodal, výhodou je to, že sa tam rodiny s deťmi dostanú na bicykli.

Tohtoročná sezóna Piknik and Bike vyvrcholí 21. septembra pri novom Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi. Projekt má zároveň podporiť cykloturistiku v regióne.

"Podujatím sme súčasne otvorili našu letnú vodácku sezónu. Ľudia tu majú možnosť raftovať, vyskúšať vodné skútre, požičať si kajaky, kanoe. Pripravených je mnoho ďalších aj suchozemských aktivít, ako napríklad štvorkolky," priblížil riaditeľ Divokej vody Michal Salva. Areál je z centra Bratislavy vzdialený 17 kilometrov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?